Ολυμπιακός: Διπλό μεταγραφικό «μπαμ» με Ιντέγιε και Ερνάνι!

Ολυμπιακός: Διπλό μεταγραφικό «μπαμ» με Ιντέγιε και Ερνάνι!

Ο 27χρονος Νιγηριανός έρχεται από την Γουέστ Μπρομ να ενισχύσει την επίθεση του Θρύλου - Δανεικός για ένα χρόνο από την Πόρτο ο Ερνάνι: «Περιμένα εδώ και μέρες να έρθω στον Ολυμπιακό» δήλωσε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός - Ελεύθερος έμεινε ο Χάρα, έκπληξη με Ντοσεβί που πήγε στην Σταντάρ Λιέγης - Σε «ρηχά νερά» οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας

Ολυμπιακός: Διπλό μεταγραφικό «μπαμ» με Ιντέγιε και Ερνάνι!
Ηχηρές μεταγραφές για τον Ολυμπιακό στο «πάρα πέντε» της λήξης της μεταγραφικής περιόδου. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος απέκτησαν τον Νιγηριανό 27χρονο επιθετικό της Γουέστ Μπρομ, Μπράουν Ιντέγιε.

Παράλληλα, αργά το βράδυ της Δευτέρας ανακοίνωσαν και την απόκτηση του Ερνάνι από την Πόρτο, ως δανεικό για ένα χρόνο και με δικαίωμα να κάνει δικό του τον νεαρό άσο με ένα ποσό το καλοκαίρι.

Κλείσιμο


Το συμβόλαιό του Μπράουν Ιντέγιε στην Γουέστ Μπρομ είναι  πάνω από ένα εκ. ευρώ.
H μεταγραφή του στον Ολυμπιακό θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια. Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το ακριβές ποσό, όμως σύμφωνα με πληροφορίες θα αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ. Η ΠΑΕ αρκέστηκε προς το παρόν σε μια λιτή ανακοίνωση που λέει πως ««Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Νιγηριανού διεθνή επιθετικού Ιντέγε Μπράουν από την Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον».


Πρόκειται για  ποδοσφαιριστή για τον οποίο οι Άγγλοι έδωσαν πέρσι   13 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουν  από την Ντιναμό Κιέβου. Αγωνίζεται  στην κορυφή της επίθεσης, αλλά μπορεί να προσφέρει λύσεις και στα άκρα.  Είναι 1.80μ. και το καλό του πόδι είναι το δεξί.



Το όνομά του το έφτιαξε στην Ουκρανία, κάνοντας δύο εξαιρετικές αγωνιστικές σεζόν με την Ντιναμό Κιέβου. Το 2011-12 είχε 27 παρουσίες με 12 γκολ και το 2012-13 πέτυχε 17  γκολ σε 28 εμφανίσεις. Το 2013-14 πάλι με την Ντιναμό, λόγω τραυματισμού  έπαιξε σε 19 παιχνίδια και  σημείωσε  5 τέρματα.  Έχει εμπειρία  από το Champions League και από το Europa League και κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του για την Αγγλία.

Πέρσι στην Premier League είχε 24 παρουσίες εκ των οποίων ήταν βασικός  στις 13 εξ αυτών. Πέτυχε  τέσσερα γκολ.



Είναι διεθνής με την εθνική Νιγηρίας ( 25 συμμετοχές, 5 γκολ), αλλά τώρα δεν κλήθηκε για το παιχνίδι του Σεπτεμβρίου με την Τανζανία που είναι για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.

Έχει κάνει ολόκληρη την  προετοιμασία με την Γουέστ Μπρομ. Δεν πήρε  χρόνο συμμετοχής στα δύο πρώτα παιχνίδια της Premier League. Έπαιξε  στις 25 Αυγούστου στο 0-0 με την Πορτ Βέιλ για το Λιγκ Καπ.
Είναι γεννημένος στις 10 Οκτωβρίου 1988.

Kαι ο Ερνάνι από την Πόρτο

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν και δεύτερη προσθήκη μέσα σε λίγες ώρες, όπως αναμενόταν. Η διάψευση της Κυριακής αποδείχθηκε τελικώς κίνηση στρατηγικής και... αναμονής για τον Ολυμπιακό που κατάφερε να πετύχει το deal και με τον Ερνάνι μετά την απόκτηση του Ιντέγιε Μπράουν. Η θετική εξέλιξη με τον Χεσούς Κορόνα από την Τβέντε ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για την αποχώρηση του Πορτογάλου εξτρέμ από την Πόρτο.
 
Το... ενοίκιο στην Πόρτο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ, ούτε και οι αποδοχές του παίκτη. Επίσης δεν έχει διαρρεύσει ακόμα το ύψος της οψιόν του, καθώς αποκτήθηκε με ετήσιο δανεισμό. Η ανακοίνωση των νταμπλούχων Ελλάδας για τον Ερνάνι έχει ως εξής: «Στον Ολυμπιακό ο Ερνάνι! Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου επιθετικού, Ερνάνι Χόρχε Σάντος Φόρτες».

Ο ίδιος ο παίκτης εμφανιζόταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες,

«Ανυπομονώ να παίξω στον Ολυμπιακό. Το περίμενα μέρες και είμαι χαρούμενος που πήγαν όλα καλά» έλεγε ο 24χρονος εξτρέμ, σύμφωνα με το Goal.

Με αυτόν τον ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκλεισε το φετινό της ρόστερ.



Παράλληλα όμως με τις αφίξεις υπήρξαν και οι απαραίτητες αναχωρήσεις από τον Πειραιά. Έτσι λοιπόν λίγο μετά την ανακοίνωση των δύο μεταγραφών, ο Ολυμπιακός ενημέρωσε πως άφησε ελεύθερο τον Φρανκ Χάρα, καθώς χρειαζόταν θέση ξένου, αλλά και πως παραχωρεί με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς στη Σταντάρ Λιέγης τους Ματιέ Ντοσεβί και Σαμπού Γιαταμπαρέ. Παράλληλα έδωσε δανεικό και τον τερματοφύλακα Γιαννιώτη στον Πανιώνιο.

 Το βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σημαντικά στην μεσοεπιθετική γραμμή του, ενόψει και των παιχνιδιών στον δύσκολο όμιλο στον οποίο μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Αμέτοχες οι υπόλοιπες ομάδες

Στον ΠΑΟΚ προσθήκη δεν είχαμε, αφού ο περίφημος φορ δεν αποκτήθηκε, αν και τις τελευταίες ώρες ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Μπερμπάτοφ. Είχαμε, όμως, αποχωρήσεις. Εφυγε ο Περέιρα για την Καμπάλα και ο Κουλούρης -όπως ήταν γνωστό- για την Ανόρθωση. Ο αμυντικός Πουγγουράς πήγε ως δανεικός στην Βέροια.

Στην ΑΕΚ, δεν είχαμε κάποια εξέλιξη και ήταν ίσως το πιο αναμενόμενο μεταγραφικό φινάλε. Απαντες περίμεναν την απόκτηση επιθετικού, αλλά τελικά η Ενωση προχωρά ως έχει. Βέβαια, αξίζει ένας μικρός αστερίσκος, αφού δεν αποκλείεται να προκύψει κάτι στην παράταση (μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου) για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

Στον Παναθηναϊκό, τέλος, είχαμε μηδενικό απολογισμό την τελευταία μέρα. Η Γκενκ έκανε την ύστατη προσπάθεια να πάρει τον Νίκο Καρέλη, ενώ ενδιαφέρον είχαν τα σενάρια που προέκυψαν για πρόταση του ΠΑΟΚ για τον Μάρκους Μπεργκ.

Την φανέλα του Πλατανιά θα φοράει από δω και πέρα ο Χουάν Μουνάφο, ο οποίος ανακοινώθηκε για τα δύο επόμενα χρόνια. Οι Χανιώτες είχαν έρθει από χθες σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης και σήμερα έπεσαν οι υπογραφές με τον 27χρονο Αργεντινό. 

Τέλος, εμπειρία και ικανότητα βάζει στο κέντρο της άμυνας ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί ανακοίνωσαν την απόκτησή του γνώριμού μας, Σανέλ Σπάχιτς, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Άρη και ΑΕΚ, έχοντας πολλές παραστάσεις στα ευρωπαϊκά γήπεδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης