PROTOTHEMA

Πολιτική

Βαρείς υπαινιγμοί του υπουργού Άμυνας για τον Έλληνα διπλωμάτη

Νέες αποκαλύψεις για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

«Τα Νέα» αποκαλύπτουν έγγραφο στο οποίο ο πρόξενος της Ελλάδος στο Ριάντ αναφέρει: «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα κ. Παπαδόπουλου» -Είναι ψευδές, απαντά ο κ. Καμμένος και προσθέτει «ο κ. Παπαδόπουλος εκτελεί χρέη εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα»

Έγγραφο ντοκουμέντο του πρόξενου της Ελλάδος στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση πώλησης αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στην αραβική χώρα, ζήτημα που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ. 


Στο έγγραφο που αποστέλλει ο πρόξενος της Ελλάδος Ηλίας Κλουβάτος προς τον ταξίαρχο της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών τον οποίο ο Πάνος Καμμένος απείλησε με σύλληψη και τελικά ξήλωσε από τη θέση του αναφέρεται: «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία συνομιλίες να γίνονται "Government to Government"».
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στον Σκάι νωρίς το πρωί της Παρασκευής χαρακτηρίζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «τα Νέα» ψευδές. 

Παραλλήλως, ο κ. Καμμένος άφησε βαρείς υπαινιγμούς για τον ρόλο του προξένου της Ελλάδας στο Ριάντ στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, υπερασπιζόμενος τον επιχειρηματία Βασίλειο Παπαδόπουλο που εμφανίζεται σαν ο αντιπρόσωπος του βασιλείου των Σαούντ για την αγοραπωλησία του αμυντικού υλικού με το ελληνικό κράτος.

Στις 12 Ιουνίου του 2017 ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ εμφανίζεται να έχει αποστείλει έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία συνομιλίες να γίνονται "Government to Government"», ωστόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγνόησε τις παρατηρήσεις του προξένου Ηλία Κλουβάτου και την επομένη, 13 Ιουνίου 2017, προχώρησε στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο. Διακρατική η οποία υπεγράφη στο αεροδρόμιο της Μίκρας μεταξύ του γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και του κ. Παπαδόπουλου.

«Ο πρόξενος αυτός, θα καλέσω τους τηλεθεατές να μπουν στο σάιτ του, λέγεται Ηλίας Κλουβάτος, φωτογραφίζεται με σπαθιά και καμήλες στην έρημο, έχει διάφορα ο κ. Κλουβάτος» είπε ο κ. Καμμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι. 


Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας άφησε υπαινιγμούς για σκιές στους χειρισμούς του προξένου της Ελλάδας στο Ριάντ λέγοντας: «Ο κ. Κλουβάτος επιθυμούσε να να γίνει δια της πρεσβείας και όχι δια του ακολούθου για να εμπλακούν μέσα κάποιοι απ' τους εμίρηδες που έχουν προφυλακιστεί» και συνέχισε λέγοντας: «Ζητήσαμε να πάρουμε πιστοποιητικό από το υπουργείο Άμυνας για να δούμε αν ισχύουν αυτά που λέει ο πρόξενος ή αυτά που λέει το υπουργείο Άμυνας και πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι υπεύθυνος εκ μέρους του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος».

«Απ' την πρεσβεία, το πήραμε αυτό, αυτό το πιστοποιητικό το έχω δώσει στον κ. Κικίλια από πέρυσι» σύμφωνα με τον κ. Καμμένο ο οποίος πρόσθεσε: «Τι γίνεται μετά: Ξαναέρχεται μετά η πρεσβεία και κάνω επιστολή στον κ. Κοτζιά και μάλιστα ο πρέσβης ο κ. Καραγιάννης του διπλωματικού μου γραφείου και ο ΓΔΑΕΕ ο κ. Κυριακίδης λένε στην πρεσβεία αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία περί του το πιστοποιητικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάντε εγγράφως την άρση της εξουσιοδότησης του κυρίου αυτού και υποδείξτε μας ποιος είναι εξουσιοδοτημένος και δεν απάντησαν ποτέ...».

«Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή την οποία θα δείτε αναρτημένη στο σάιτ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τώρα στην ιστοσελίδα που αναρτάται» είπε ο Πάνος Καμμένος δείχνοντας το έγγραφο που βλέπετε εδώ:«Είναι η διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής που υπογράφεται από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία, είναι το επίσημο έγγραφο που υπογράφεται από τον αρχηγό της αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας» υποστήριξε ο κ. Καμμένος. 

«Τον Ιούνιο υπεγράφη το συμφωνητικό το οποίο λέει ότι ξεκινάνε οι διαδικασίες καθώς απαιτείται η έγκριση της αμερικανικής πρεσβείας για τον τελικό χρήστη ότι συμφωνεί η παραγωγός χώρα να πάει στη Σαουδική Αραβία για να μην πάει στα χέρια κάποιου τρομοκράτη» υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
ΝΔ: «Γκάφα» Καμμένου με το έγγραφο

Ωστόσο, στο συγκεκριμένο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Καμμένος δεν γίνεται αναφορά στην πώληση των βλημάτων 105 mm που χρησιμοποιούνται από άρματα μάχης, αλλά ξεκάθαρα αναφέρεται ότι πρόκειται για «end-user certificate» για 4.000 αεροπορικές βόμβες τύπου MK82, όπως επισημάνθηκε από τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια ο οποίος έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα από κοινού με την εκπρόσωπο της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. 
Καμμένος: Πήγαν να κάνουν μπίζνες

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «τα χρήματα δεν εκταμιεύτηκαν γιατί κάποιοι πήγαν να κάνουν μπίζνες και να παρακάμψουνε το σαουδαραβικό κράτος τώρα είναι στη φυλακή. Είναι αυτοί που μάζεψαν τώρα τους εμίρηδες οι οποίοι επανειλημμένως πίεζαν μέσω της πρεσβείας αυτοί οι εμίρηδες».

«Το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ είναι ψευδές» συνέχισε ο κ. Καμμένος υποστηρίζοντας ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος είναι «υπεύθυνος για την εξαγωγή είναι υπεύθυνος ο κύριος αυτός με την επιχείρησή του ο οποίος εκτελεί χρέη εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα».

«Όταν λοιπόν ο κ. Κλουβάτος επιθυμούσανε να να γίνει δια της πρεσβείας και όχι δια του ακολούθου για να εμπλακούν μέσα κάποιοι απ' τους εμίρηδες που έχουν προφυλακιστεί, ζητήσαμε να πάρουμε πιστοποιητικό από το υπουργείο Άμυνας για να δούμε αν ισχύουν αυτά που λέει ο πρόξενος ή αυτά που λέει το υπουργείο Άμυνας και πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι υπεύθυνος εκ μέρους του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος» ήταν η άποψη του κ. Καμμένου.

«Επειδή ακούσαμε και εμείς από την πρεσβεία αυτά, ζητήσαμε πιστοποίηση ότι είναι εξουσιοδοτημένος (σσ. εννοεί ο κ.Παπαδόπουλος από τη Σαουδική Αραβία) και μας την έστειλαν» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

«Ο Παπαδόπουλος πιστοποιείται από τη Σαουδική Αραβία για να κάνει τα δέοντα για την εξαγωγή των συγκεκριμένων βλημάτων. Εξουσιοδοτήσανε έναν Παπαδόπουλο τον οποίο πιστοποίησαν τρεις φορές» συνέχισε και προειδοποίησε: «Αυτοί που βλέπουν σκιές θα τραβήξουν πάλι την ουρά κάτω από τα σκέλια όπως η Μπακογιάννη που είπε "δεν είπα τίποτα για σκιές, μην με πάτε στη Βουλή για τα F-16"».

«Κάθε δημοσίευμα και αγωγή» προειδοποίησε ο κ. Καμμένος.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στον Σκάι:Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Πάλι ο παοκατζης απο πισω...10/11/201722:07

Πρωτάθλημα το παίρνει ο άξιος. Θες δε θες.

Απάντηση
Μαρία10/11/201720:41

Ξεφτίλα Καμμενε που ρίχνεις λάσπη στον πρόξενο επειδή στη Σαουδική Αραβία έβγαλε φωτογραφία με καμήλες. Πάντως ούτε με κότερα ούτε με ρουλετες έχει φωτογραφίες ο πρόξενος που πας να του φορτώσεις τη διαφθορά στη Σαουδική Αραβία ξεφτιλισμενε.

Απάντηση
teo10/11/201715:13

τωρα του καμμενου του φταιει ο προξενος της ελλαδος στο ΡΙΑΝΤ μετα θα του φταινε οι σαουδαραβες οι οποιοι του ζητησανε μιζα και αυτος δεν ενεδωσε για αυτο και τους βαλανε ολους στην καραντινα . για τα τηλεφωνηματα με τον ισοβιτη φταιγανε τα τηλεφωνα που ητανε μπλοκαρισμενα και ο μαρινακης με τον μητσοτακη για τα αεροπλανα λεει ψεματα ο τραμπ για 2.2 δισ. ενω αυτα ειναι μονο 1.1 δισ. για το λονδινο φταιει το μπουκινγκ για το ξενοδοχειο και η κακια του τυχη για το καζινο για τους μισθους των σωματων ασφαλειας και τα ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ φταιει ο τσιπρας αλλα δεν το λεει για να μην χασει την καρεκλα για ολα φταινε οι προηγουμενοι οι τωρινοι και οι επομενοι , παληκαρι θα εισαι ο επομενος ΑΚΗΣ και θα σε βαλουν να κανεις παρεα με τον κουφοντινα μιας και ιδεολογικα συνυπαρχεται φασιστας και ο ενας φασιστας και ο αλλος

Απάντηση
leipzig10/11/201714:46

Ρε Μπούλη! Το εμπόριο όπλων δεν είναι παίξε-γέλασε! Τι ήθελες να μπλέξεις? Πήγες να κάνεις την "μαγκιά" της Axon με τους Αραπάδες καί όταν αυτοί σου είπαν "goverment to goverment", εσύ πήγες να προλάβεις με τον "Παπατζόπουλό" σου! Έστειλες το παλληκάρι στο εξωτερικό και υπέγραψες ερήμην του την σύμβαση. Έλα όμως που ο Αράπης μίλησε για τις βόμβες που δεν ενδιέφεραν τους Αραπάδες και χτύπησαν τα σκατά στον ανεμιστήρα! Τώρα, πάς να καλύψεις τον "κώλ@" σου, αλλά έλα που είναι και τεράστιος! Όμως τώρα που βγήκαν στην φόρα και τα "διαβαθμισμένα", δεν σε ξεπλένει ούτε ο Ρουβίκωνας Πανούλη!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία