Αναστασιάδης: Η Κύπρος μας χωράει όλους - Καμμένος: Η Ελλάδα δεν είναι μακριά

Αναστασιάδης: Η Κύπρος μας χωράει όλους - Καμμένος: Η Ελλάδα δεν είναι μακριά

Ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε πως η συνεργασία με την Ελλάδα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος και να αποτρέψουμε επιθετικές ενέργειες

Αναστασιάδης: Η Κύπρος μας χωράει όλους - Καμμένος: Η Ελλάδα δεν είναι μακριά
Ο Κύπριος Πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά τη παρέλαση για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου για την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους Τουρκοκύπριους είπε πως αυτό το κράτος τους χωράει όλους αρκεί όλοι να αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αλληλοσεβασμός και που φτάνουν τα δικαιώματα του καθενός. Συμπλήρωσε ότι με τη σημερινή παρέλαση δόθηκαν δείγματα γραφής για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων οι οποίες ανταποκρίνονται στις αποτρεπτικές και αμυντικές ανάγκες της
Κύπρου. Αναφέρθηκε ακόμα στη παρουσίαση νέων οπλικών συστημάτων, στη νέα εμφάνιση του προσωπικού αλλά και στη παρουσία της Ελλάδας με πεζοπόρα τμήματα και αεροσκάφη F-16.
Κλείσιμο

Ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε πως η συνεργασία με την Ελλάδα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος και να αποτρέψουμε επιθετικές ενέργειες.
 
Καμμένος: Η Ελλάδα δεν είναι μακριά

Από την πλευρά του ο υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι από τη Λευκωσία στέλνει ισχυρό μήνυμα για τη δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με την Ελλάδα, τις Βαλκανικές χώρες και της χώρες της ΕΕ, στα βόρεια, το Ισραήλ και την Ιορδανία στα νοτιοανατολικά και την Αίγυπτο στα νότια.

Είπε ακόμα πως η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου θα οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.  Για την Ελλάδα, τόνισε ο κ. Καμμένος, η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά. Θα συνεχίσουμε μαζί για να βρούμε μια λύση, να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη και να αποχωρήσουν οι στρατοί κατοχής.

Για τις πτήσεις των F-16 είπε πως η ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι συνεχώς παρούσα και βρισκόμαστε σε επίπεδο σχεδιασμού ασκήσεων με το Ισραήλ την Αίγυπτο και ευρωπαϊκές χώρες.
Έδωσε τέλος συγχαρητήρια για τη μεγαλειώδη παρέλαση και για τη τεράστια επιτυχία της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης