PROTOTHEMA

Πολιτική

Έγγραφη δέσμευση της κυβέρνησης προς τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Ο Κακλαμάνης φέρνει στη Βουλή την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για τα έξοδα του Γεωργίου

Ο Κακλαμάνης φέρνει στη Βουλή την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για τα έξοδα του Γεωργίου

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλης θέτει προς την κυβέρνηση, τέσσερα «καυτά» ερωτήματα, ώστε να πέσει άπλετο φως στη υπόθεση-Γεωργίου

Την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για την εγγραφή δέσμευση της κυβέρνησης να καταβάλλει ακόμα και τα δικαστικά έξοδα στον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέα Γεωργίου φέρνει στην Βουλή ο κ Νικήτας Κακλαμανης.


Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλης θέτει προς την κυβέρνηση, τέσσερα «καυτά» ερωτήματα, ώστε να πέσει άπλετο φως στη υπόθεση-Γεωργίου.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά :

- Δυνάμει ποιας νομοθετικής πρόβλεψης θα αποζημιωθεί ο κ. Γεωργίου και ποιο θα είναι το ακριβές ποσό, που θα του καταβληθεί.

- Ποιος ειδικός λόγος υπάρχει, ώστε οι τυχόν ποινικές εκκρεμότητες ενός Έλληνα πολίτη να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές και προϋπόθεση για να εκταμιευθεί η δόση.

- Αν υπάρχουν πιέσεις από το Eurogroup ή άλλους εκπροσώπους των δανειστών, ότι θα πρέπει να γίνει δήλωση από τη κυβέρνηση με την οποία θα αποκαθίστανται τα στατιστικά στοιχεία που παράχθηκαν όσο ήταν επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο κ. Γεωργίου.

- Υπάρχει δέσμευση προς τους δανειστές-και ποια συγκεκριμένα- ότι θα παύσει η ποινική δίωξη των εμπειρογνωμόνων από Ιταλία, Σλοβακία και Ισπανία, η υπόθεση των οποίων εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για τις συμβουλές που παρείχαν στο ΤΑΙΠΕΔ.  

«Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβά 7 χρόνια τα μνημόνια. Δικαιούται να μάθει όλη την αλήθεια και τον ρόλο των ανθρώπων εντός και εκτός Ελλάδας, που διαμόρφωσαν το μέλλον του. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει, αν προτίθεται να ζητήσει ακόμη και συγνώμη από τον κ. Γεωργίου»

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
 
ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑ: Υπάρχει δέσμευση της Κυβέρνησης περί καταβολής των δικαστικών εξόδων του πρώην Προέδρου και μελών της ΕΛΣΤΑΤ;


Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρουν, ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκταμίευση των δόσεων από τους δανειστές της χώρας απαιτείται η κυβέρνηση να καταβάλλει άμεσα το σύνολο των δικαστικών εξόδων στα οποία έχει υποβληθεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κύριος Ανδρέας Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο και στο Κεφάλαιο 5 με τίτλο: «Σύγχρονο κράτος και Δημόσια Διοίκηση»,  υπάρχει σχετική πρόβλεψη, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα νομοθετήσει αποζημίωση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ  και τυχόν άλλων αξιωματούχων της, ώστε να καταβληθούν έξοδα (συμπεριλαμβανόμενων των πραγματικών αμοιβών του δικηγόρου και των προσωπικών οικονομικών απωλειών), που προέκυψαν ως αποτέλεσμα νομικών ενεργειών που έχουν γίνει σε βάρος τους. Μάλιστα, η Γερμανική εφημερίδα “Franfurter Allgemeine Zeitung FAZ”, σε σχετικό της ρεπορτάζ στις 8 Ιουλίου αναφέρει ότι η κυβέρνηση προέβη σε δήλωση – δέσμευση προς τους Θεσμούς, σύμφωνα με την οποία, αφενός θα επιστρέψει τα δικαστικά έξοδα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κύριο Ανδρέα Γεωργίου, αφετέρου ότι θα παύσει η ποινική δίωξη των εμπειρογνωμόνων από Ιταλία, Σλοβακία και Ισπανία, η υπόθεση των οποίων εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για τις συμβουλές που παρείχαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά συνέπεια, εφόσον τα παραπάνω δημοσιεύματα αληθεύουν, για πρώτη φορά, μετά την αποδοχή του όρου των δανειστών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΝΕΛ, η χώρα μας πρόκειται να καταβάλλει δικαστικά έξοδα σε υπάλληλο του κράτους, που έχει κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος και μάλιστα υπηρετώντας σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη θέση και σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη για τη μετέπειτα πορεία της χώρας χρονική περίοδο. Ταυτόχρονα, η εκ προοιμίου δέσμευση της κυβέρνησης,  ότι θα παύσει η ποινική δίωξη των ξένων εμπειρογνωμόνων αποτελεί, εάν είναι αλήθεια, μία ακόμη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαστική από αυτές που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα.                          

Κατόπιν όλων των παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

- Πρόκειται η κυβέρνηση να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα στα οποία έχει υποβληθεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κύριος Ανδρέας Γεωργίου; Έαν ναι, δυνάμει ποιας νομοθετικής πρόβλεψης θα γίνει και ποιο είναι το ακριβές ποσό της αποζημίωσης που θα καταβληθεί ;

- Για ποιο ειδικότερο λόγο οι τυχόν ποινικές εκκρεμότητες ενός Έλληνα πολίτη, αποτελούν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές και προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης;

- Υπάρχουν πιέσεις από το Eurogroup ή από άλλους εκπροσώπους των δανειστών, ότι θα πρέπει να υπάρξει δήλωση από την κυβέρνηση με την οποία θα αποκαθίστανται τα στατιστικά στοιχεία που παρήχθησαν όσο ήταν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο κύριος Ανδρέας Γεωργίου;

- Υπάρχει δέσμευση προς τους δανειστές, και ποια συγκεκριμένα, ότι θα παύσει η ποινική δίωξη των εμπειρογνωμόνων από Ιταλία, Σλοβακία και Ισπανία, η υπόθεση των οποίων εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για τις συμβουλές που παρείχαν στο ΤΑΙΠΕΔ;
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Aristophanes21/07/201722:45

...το έλλειμμα (15,6%) το δημιούργησε η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή. Ενώ είχαν σταματήσει τα Ολυμπιακά έργα και η ανάπτυξη ήταν σε κάμψη, η κυβέρνηση Καραμανλή προσέλαβε και μονιμοποίησε χιλιάδες υπαλλήλους (με τον νόμο Παυλόπουλου, αν γίνει έρευνα ξεπερνούν τις 650.000). Τα στοιχεία είναι ακλόνητα και στην ΕΛΣΤΑΤ και την EUROSTAT. Στο τελευταίο Eurogroup αποφασίστηκε και δόθηκε γραπτώς στον Τσίπρα να σταματήσει κάθε δίωξη για τον τότε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και να ψηφιστεί διάταξη στη Βουλή των Ελλήνων να καταβάλλει το Ελληνικό δημόσιο τα δικαστικά έξοδα για τον τότε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Οι Καραμανλικοί θέλουν να το κουκουλώσουν και να απαλλάξουν από τις ευθύνες τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά ήδη η ιστορία έγραψε την αλήθεια. Εξ' άλλου η κυβέρνηση της ΝΔ του Κ.Καραμανλή, παρέλαβε το 2004 έλλειμμα στο 106% του ΑΕΠ και το έφτασε κοντά στο 130% και ανάπτυξη πάνω από 4% και την έκανε ύφεση...

Απάντηση
περα απο την αληθεια...19/07/201702:04

...πως φτασαμε μεχρι εδω, που ειναι απαραιτητο να γνωριζει ο λαος, θα πρεπει να υπαρχει και αποδοση δικαιοσυνης. Αλλα μαλλον, αντι να πληρωσει ο κυριος.. θα τον πληρωσουμε...

Απάντηση
Πιο υπόδουλος Ευρωλυγούρης...πεθαίνεις!!!!17/07/201715:47

Είπαμε...κοντά στα 100.000Ε ειναι τα δικαστικά εξοδα που πρέπει να πληρώσουμε στον κο..κο..Γεωργίου!! Αν δεν τα πληρώναμε η έστω να δεχτούμε να τα πληρώσουμε...δόση γιόκ!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία