PROTOTHEMA

Πολιτική

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

Κυβερνητικό «non paper»: Με... μαθήματα αγγλικών επιχειρούν να πείσουν ότι πέτυχαν στο Eurogroup

Κυβερνητικό «non paper»: Με... μαθήματα αγγλικών επιχειρούν να πείσουν ότι πέτυχαν στο Eurogroup

Επίθεση του Μαξίμου στη ΝΔ με αιχμή τις «διαφορές» ανάμεσα στη συμφωνία του 2012 και του 2017

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να «πανηγυρίζει» για τα αποτελέσματα του χθεσινοβραδινού Eurogroup, παρ' ότι δέσμευσαν τη χώρα με πλεονάσματα 2% έως το 2060. Κυβερνητικές πηγές εξαπολύουν επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, παραδίδοντας μαθήματα... αγγλικών, καθώς επισημαίνουν την «ειδοποιό διαφορά» μεταξύ της συμφωνίας του 2012 και της συμφωνίας του 2017.


«Οι κύριοι της ΝΔ εκτίθενται από μόνοι τους», σχολιάζουν πηγές του Μαξίμου. Παραθέτοντας τα σχετικά αποσπάσματα των δύο αποφάσεων, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εκείνη του 2012 δεσμευόταν για στήριξη της Ελλάδας «έως» την επιστροφή στις αγορές, ενώ η χθεσινή απόφαση, για στήριξη «για την» επιστροφή στις αγορές.
 
Συγκεκριμένα, απαντώντας στις πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζουν ότι «η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε 1371 λέξεις μήπως και πείσει κανέναν για τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup»: «Επειδή η κυβέρνηση έχει και πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί από το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», προσθέτουν, «τους επισημαίνουμε μία ειδοποιό διαφορά που τους «διέφυγε» για να βγάλουν το συμπέρασμα που θέλουν». Ειδικότερα, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:
 
«Η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012, για την οποία επιχαίρει η ΝΔ ανέφερε «we are committed to providing adequate support to Greece during the life of the programme and beyond until it has regained market access». Το Eurogroup δεσμευόταν δηλαδή ότι θα διασφαλίζει νέα δάνεια στο διηνεκές μέχρι κάποια στιγμή η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και χωρίς κανένα χρονικό προσδιορισμό.
 
Η χθεσινή απόφαση αντιθέτως αναφέρει πως «in view of the ending of the current programme in August 2018, the Eurogroup commits to provide support for Greece's return to the market». Δηλαδή το Eurogroup δεσμεύεται να διασφαλίσει την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και παράλληλα να στηρίξει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Για αυτό το λόγο εξάλλου προβλέπεται στην ίδια απόφαση ένα σημαντικό αποθεματικό ρευστότητας για να στηριχθεί η έξοδος στις αγορές».
 
«Με λίγα λόγια», καταλήγουν οι πηγές της κυβέρνησης, «η μία απόφαση δεσμευόταν για στήριξη μέχρι την επιστροφή στις αγορές και η χθεσινή για στήριξη για την επιστροφή στις αγορές». Για να σχολιάσουν: «Οι κύριοι της ΝΔ εκτίθενται από μόνοι τους…».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Αντίστροφη μέτρηση για τον σύριζα...17/06/201707:27

Οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 4 Νοεμβρίου 2018, 19 Μαίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην 1η περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο στις 20 Αυγούστου 2018 και δεν θα έχουν εφαρμοσθεί οι περικοπές στις συντάξεις, (οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019) , στη 2η περίπτωση θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, (για να μη λειτουργήσουν ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές οι ευρωεκλογές), ενώ η 3η περίπτωση είναι το ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής εκλογών, (με την πλήρη συμπλήρωση της τετραετίας)... Aπό την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο σύριζα...), έχουν ήδη παρέλθει 875 ημέρες. Θεωρώντας πιθανότερη την 1η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 504 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 2η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 700 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 3η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 819 ημέρες, μέχρις ότου να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό!!!

Απάντηση
Λίγο σανό ακομα17/06/201706:18

Εντάξει, μας πείσατε. Τώρα μπορείται να πάτε σπίτι σας μπάς και μπορέσουμε να διασώσουμε οτι απέμεινε; Φτάνει πια η πλάκα με τις καταλήψεις και τις αριστεριστικες ιδεοληψίες του κάθε αεργου που παριστάνει το στέλεχος της Αριστεράς. Αμόρφωτοι και απαίδευτοι κνίτισες, θα αλλάξουν την Ευρώπη! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Απάντηση
Κακός16/06/201723:54

Επειδή δεν τα καταλαβαίνω τα εγγλέζικα, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη διαφορά των δύο προτάσεων; Εγώ αδυνατώ να την αντιληφθώ.

Απάντηση
ηλιθιοι 16/06/201723:45

ψηφοφόροι. . χαμένος χρόνος από ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας! ! 2015 ψηφίσατε αναρχοκομμουνιστες για να σας κάνουν πλούσιους! ! ανίκητη βλακεία! !

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία