Με τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών να είναι στα σκαριά, τουλάχιστον ως προς το επώδυνο μέρος με τη λήψη των νέων μέτρων, καθώς για την ελάφρυνση του
χρέους δεν υπάρχει ακόμα σύγκλιση ΔΝΤ – Βερολίνου, η κυβέρνηση επιχειρεί να προβάλει ένα γενικότερο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ως αντίβαρο στις νέες περικοπές συντάξεων και φορολογικών επιβαρύνσεων.
Το Μαξίμου ετοιμάζει σχέδιο για την επίτευξη αναπτυξιακών ρυθμών στην ελληνική οικονομία και την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει προσωπικά το εγχείρημα επιτάχυνσης των μεγάλων επενδυτικών κινήσεων.
Με την ψήφιση, έως τα μέσα Μαΐου, του συμπληρωματικού μνημονίου και του νέου μνημονίου, που θα υπογραφεί με το ΔΝΤ, η κυβέρνηση θέλει να κάνει «κίνηση προς τα μπρος» και να δώσει την αίσθηση μίας νέας εκκίνησης για την οικονομία, αξιοποιώντας τα θετικά δεδομένα που θα διαμορφώσει η συμφωνία με τους δανειστές: αποκατάσταση της σταθερότητας, υπέρβαση της αβεβαιότητας, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση του ΕΚΤ, δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για επενδύσεις, προοπτική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.
Παράλληλα ο στόχος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι να συνδυαστεί με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και με μικρότερες επιβαρύνσεις για τα ασθενέστερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα.