Μέρκελ και Λαγκάρντ συμφώνησαν να ασχοληθούν μετά το 2018 με το ελληνικό χρέος

Μέρκελ και Λαγκάρντ συμφώνησαν να ασχοληθούν μετά το 2018 με το ελληνικό χρέος

Η εφημερίδα Welt υποστηρίζει ότι υπήρξε τηλεφώνημα ανάμεσα στην Καγκελάριο και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, με τη δεύτερη να υπόσχεται ότι το ταμείο θα συνεχίζει να στηρίζει το πρόγραμμα

Μέρκελ και Λαγκάρντ συμφώνησαν να ασχοληθούν μετά το 2018 με το ελληνικό χρέος
Για τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην Κριστίν Λαγκάρντ
και την
Άνγκελα Μέρκελ πριν από μερικές ημέρες στην οποία η γενική διευθύντρια του
ΔΝΤ
Κλείσιμο
υποσχέθηκε ότι το ταμείο θα συνεχίσει να στηρίζει το ελληνικό πρόγραμμα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Welt επικαλούμενη Γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Κατά την ίδια συνομιλία η Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι το ΔνΤ θα συμμετέχει και στο ισχύον πρόγραμμα.

Όσον αφορά, δε, το θέμα του χρέους
Λαγκάρντ και Μέρκελ φέρονται να συμφώνησαν να μην επανέλθει στην ατζέντα πριν το 2018, ένα χρόνο, δηλαδή, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι αν το τηλεφώνημα έγινε και υπάρχει αυτή η συμφωνία τότε το ΔΝΤ «αγοράζει» ξανά πολιτικό χρόνο. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στην Ουάσινγκτον, όπως και στο Βερολίνο, υπάρχει ενδιαφέρον να ενισχυθεί η Καγκελάριος στην προεκλογική της εκστρατεία. Εκείνη διεκδικεί μια δεύτερη θητεία, ενώ η Λαγκάρντ από την πλευρά της βλέπει τη Μέρκελ ως έναν από τους λίγους πυλώνες σταθερότητας σε έναν ολοένα πιο αβέβαιο κόσμο - και για αυτό δεν θέλει να είναι από τα εμπόδια, στα οποία θα σκοντάψει η Μέρκελ στον δρόμο προς την Καγκελαρία.



Το ταμείο πάντως δεν επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες λέγοντας ότι η στάση του παραμένει ίδια όσον αφορά τις απαιτήσεις του για την Ελλάδα: αφενός σκληροί όροι για την Ελλάδα και αφετέρου «ακριβή» ελάφρυνση χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της χώρας.

Ο συντάκτης σημειώνει, επίσης, ότι για επτά χρόνια οι πολιτικοί «αγοράζουν» χρόνο για την ελληνική κρίση καθώς κάθε τρια χρόνια προκύπτει ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ενώ από την πρώτη αξιολόγηση είναι ξεκαθάρο ότι η Αθήνα δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις αυτών των προγραμμάτων.

Το δημοσίευμα καταλήγει με την παρατήρηση ότι ΔΝΤ και Βερολίνο παίζουν πλέον ως μια ομάδα και ο Τσίπρας το έχει καταλάβει αυτό όπως προκύπτει από τις πιο μετριοπαθείς δηλώσεις σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. «Η Αθήνα έχει καταλάβει επίσης ότι θα βρει λίγη πολιτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε επί προεδρίας Ομπάμα ενώ παράλληλα ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Τσίπρα στην Ευρώπη, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν θα βρίσκεται σε λίγο στην εξουσία» προστίθεται στο δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης