Τζανακόπουλος: Η συμφωνία που διαπραγματευόμαστε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτοτητας

Τζανακόπουλος: Η συμφωνία που διαπραγματευόμαστε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτοτητας

Χαρακτήρισε εμμονικές τις απαιτήσεις του ΔΝΤ καλώντας το να λάβει υπόψη τη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα - «Αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες μας για ρεαλιστικότερες προτάσεις θα έχουμε θετική εξέλιξη στις 20 Φεβρουαρίου»

Τζανακόπουλος: Η συμφωνία που διαπραγματευόμαστε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτοτητας
Την άποψη ότι από τις ανακοινώσεις των στοιχείων για την ανάπτυξη από την Κομισιόν και την ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνεται η σταθερή θέση της Ελλάδας ότι δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας διατύπωσε ο
Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε επόμενη ερώτηση, μάλιστα, είπε ότι «η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας» ενώ σε ερώτηση για το αφορολόγητο είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για μια συμφωνία που δεν θα φέρει νέα λιτότητα.

«Πορευόμαστε με βάση τη συνολική στρατηγική που αναλύσαμε το λαό πριν το Σεπτέμβριο του 2015 και δεν έχουμε λευκή επιταγή. Η στάση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενιαία», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Κλείσιμο

Εμμονικές οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε εμμονικές τις απαιτήσεις του ΔΝΤ καλώντας το να λάβει υπόψη τη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα.

«Αναμένουμε ότι το ΔΝΤ θα προχωρήσει σε ρεαλιστικότερες και εποικοδομητικές προτάσεις στο εγγύς μέλλον» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος ενώ την ίδια στάση κράτησε και προς το γερμανικό ΥΠΟΙΚ λέγοντας ότι «οι απόψεις του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για 3,5% πλεόνασμα για 10 χρόνια δεν είναι ρεαλιστική» και καλώντας το «να υιοθετήσει μια συμβιβαστική στάση για υλοποιήσιμες θέσεις».

Επιμένοντας στον παράγοντα των ρεαλιστικότερων προτάσεων είπε ότι «εφόσον επιβεβαιωθούν οι εύλογες προσδοκίες για αυτές είναι πάρα πολύ πιθανόν να έχουμε θετική εξέλιξη στις 20 Φεβρουαρίου».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η συζήτηση γίνεται με βάση τα στοιχεία της Κομισιόν.

Αποδίδει η πολιτική διαπραγμάτευση

Υποστήριξε ακόμα ότι η πολιτική διαπραγμάτευση που διεξάγεται τους τελευταίους 2 μήνες και έχει αποδώσει αποτελέσματα, έχει μετατοπίσει συσχετισμούς και στην Ελλαδά και στην Ευρώπη, έχει δημιουργήσει έδαφος για μια συμφωνία που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει πρόταση των δανειστών για μέτρα 2% του ΑΕΠ ενώ σε ερώτηση τι είναι αυτό που εμποδίζει τη συμφωνία είπε ότι «εμπόδιο είναι ο οικονομικός παραλογισμός από όπου και αν προέρχεται».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με μια συμφωνία που θα προστατεύει κοινωνική πλειοψηφία.

«Το ίδιο σημαντικό με το πότε είναι και το πώς θα κλείσει η αξιολόγηση» πρόσθεσε με νόημα.

Αρνητικός παράγοντας ο Μητσοτάκης

Επιτέθηκε, δε, σε όσους ζητούν το άρον άρον κλείσιμο της αξιολόγησης λέγοντας ότι δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην ελληνική πλευρά αλλά εξυπηρετούν τους δανειστές.

Δριμεία ήταν και η επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «αρνητικό παράγοντα» λέγοντας ότι «την πιο κρίσιμη ώρα βρίσκεται στο Βερολίνο και επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση». «Χθες υιοθέτησε τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών και επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες στην ελληνική πλευρά για την καθυστέρηση. Σχεδόν ζήτησε να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πυροδοτήσει πολιτική κρίση. Επιχειρεί να εμπλέξει ξένο κράτος σε μια εσωτερική πολιτική κατάσταση και γι' αυτό του θυμίζουμε ότι ότι οι κυβερνήσεις  στην Ελλάδα δεν διορίζονται από τους δανειστές αλλά από το λαό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης