Σε εξέλιξη η μαραθώνια πρόβα τζενεράλε για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε εξέλιξη η μαραθώνια πρόβα τζενεράλε για τις τηλεοπτικές άδειες

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι εκπρόσωποι των υποψηφίων - Θα γίνει προσομοίωση της διαδικασίας - Στις 30 Αυγούστου η δημοπρασία 

Σε εξέλιξη η μαραθώνια πρόβα τζενεράλε για τις τηλεοπτικές άδειες
Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προσομοίωση της δημοπρασίας που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη 30 Αυγούστου για τις τέσσερις άδειες τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Στα γραφεία της ΓΓΕΕ στην Καλλιθέα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των υποψηφίων ώστε να ενημερωθούν πλήρως για τη διαδικασία προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά την δημοπρασία. 

Η τελευταία φάση του διαγωνισμού για την κατακύρωση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας θα ξεκινήσει το πρωί της 30ης Αυγούστου και σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο το πρωί της επομένης, γεγονός που προκαλεί ήδη θύελλα διαμαρτυριών από τις υποψήφιες εταιρείες για την οργάνωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν εκφραστεί παράπονα από εκπροσώπους υποψηφίων, καθώς η επιτροπή όπως σημειώνουν είναι ανέτοιμη να απαντήσει σε σοβαρά ερωτήματα που θέτουν επί της διαδικασίας. Συγκεκριμένα όπως επισημαίνουν, δεν έχουν πάρει απάντηση στο εάν το ηλεκτρονικό σύστημα διεξαγωγής της δημοπρασίας είναι διεθνώς πιστοποιημένο. 

Κλείσιμο
Οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Η αίθουσα στην οποία διεξάγεται η διαδικασία 


Οι εκπρόσωποι της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α.Ε.


Οι εκπρόσωποι της DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη


Η 5μελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού


Η 5μελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού απαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. 

Την ώρα που οι εκπρόσωποι των υποψηφίων ενημερώνονται για την διαδικασία, συνεχίζονται οι εργασίες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμεί η ολοκλήρωση των κλειστών δωματίων που θα βρίσκονται «απομονωμένοι» οι υποψήφιοι. 



Μετά το τέλος της διαδικασίας σήμερα το κτίριο θα φυλάσσεται έως την Τρίτη ούτως ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Τα μέτρα ασφαλείας και σήμερα είναι αυστηρά με τους εκπροσώπους των υποψηφίων να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο. 



Επισημαίνεται ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών, κακόβουλης χρήσης του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής προσφορών ή τυχόν επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

«Φτάνουμε πια στην τελική φάση μιας πρωτοποριακής διαδικασίας που ξεκίνησε με την ψήφιση του ν. 4339. Ολόκληρος ο σχεδιασμός της έγινε με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή ώστε να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους. Αυτό που περιμένουμε από τους συμμετέχοντες είναι να προσέλθουν καλή τη πίστη και να φροντίσουν ν’ αξιοποιήσουν τον χρόνο της ενημέρωσής τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο  Ειδήσεων.


Εκπρόσωποι των υποψηφίων περιμένουν να ξεκινήσει η διαδικασία 






Η διαδικασία

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή, είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη).

Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη. 

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία της ερχόμενης Τρίτης είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.


Η αίθουσα στην οποία διεξάγεται η διαδικασία 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης