Επίθεση Λεβέντη κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο

Επίθεση Λεβέντη κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο

Χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανώριμο και αμετανόητο, υπογραμμίζοντας ότι από τη ΝΔ σπείρουν φοβικά σύνδρομα

Επίθεση Λεβέντη κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατά του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι στον εκλογικό νόμο, εξαπολύοντας προσωπικά πυρά στην πρόεδρο Φώφη Γεννημάτα για τη μη στήριξη της απλής αναλογικής. Αυστηρή κριτική και κατά της Νέας Δημοκρατίας από τον Βασίλη Λεβέντη, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σπείρει φοβικά σύνδρομα για ακυβερνησία με την κατάργηση του μπόνους.. 

Από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι τη Νέα Δημοκρατία την αντιλαμβάνομαι, “εχουν γαλουγηθεί με την ενισχυμένη αναλογική ... μιλούν για κυβερνησιμότητα, για δώρα”. Χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανώριμο και αμετανόητο, υπογραμμίζοντας ότι από τη ΝΔ σπείρουν φοβικά σύνδρομα, λένε ότι θα μείνει η χώρα ακυβέρνητη. Ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι έβαλε σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υπαλλήλους. “Είστε μία παράταξη με βαριά κληρονομιά”, αναφερόμενος στην πολιτική ιστορία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. “Δεν θα έχουμε ακυβερνησία απλά δεν θα έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ”, δήλωσε ο κ. Λεβέντης στη Βουλή.  

Ο κ. Λεβέντης έστρεψε τα βέλη του κατά του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι “ δεν αντιλαμβάνομαι τα κόμματα που βάλανε την απλή αναλογική στην ιδρυτική τους διακήρυξη όπως το ΠΑΣΟΚ και αναζητούν δικαιολογία για να μην ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο, λένε ασυνάρτητα πράγματα, προβάλλουν δευτερεύοντα πράγματα” και πρόσθεσε ότι το πρωτεύον είναι η κατάργηση του μπόνους.  Έστειλε δε προσωπικό μήνυμα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι “ο λαός τιμωρεί όταν προδίδονται θέσεις που είναι  θεμελιακές για τη δημοκρατία”. Παράλληλα, ανέφερε ότι “τη νύχτα που θα χαίρεται η δεξιά εσείς του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχετε στην αίθουσα. Ίσως δε θα είστε στην αίθουσα”.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε να φύγει η χώρα από το ανάθεμα των κυβερνήσεων των μονοκομματικών και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Δήλωσε ότι αυτό το  νομοσχέδιο που συζητάμε δεν αφορά τους επόμενους λίγους μήνες αλλά το μέλλον της χώρας, ενώ απέρριψε τις κατηγορίες ότι είναι «δεκανίκι του Τσίπρα».  Κατηγόρησε τους βουλευτές ότι “πολλοί από εσάς έχετε εκλεγεί με ενισχυμένη” και πρόσθεσε ότι πολλοί έχετε εισέλθει στο κοινοβούλιο και δεν υπάρχει αντιστοιχία με τους ψηφοφόρους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης