Εμπλοκή στην ηλεκτρονική δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Εμπλοκή στην ηλεκτρονική δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Κηρύχθηκε άγονος ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακήρυξη εταιρείας που θα αναλάμβανε τη διαδικασία

Εμπλοκή στην ηλεκτρονική δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες
                    Μια ακόμη σοβαρή επιπλοκή, για την έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώθηκε σήμερα.
Μετά την πενθήμερη καθυστέρηση στην ανακήρυξη των εταιρειών που έχουν καταθέσει αιτήσεις και έχουν προεπιλεγεί (είναι πιθανόν να ανακοινωθούν απόψε το βράδυ), ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριος Κρέτσος, ανάρτησε πριν από λίγο στο διαδίκτυο, σημερινή του απόφαση, με την οποία ματαιώνεται οριστικά ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακήρυξη εταιρείας που θα αναλάμβανε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών.

                Ο μειοδοτικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 4 Ιουλίου “για το σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος που απαιτείται για την δημοπρασία χορήγησης” των τεσσάρων αδειών, αλλά σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο διαγωνισμός ματαιώνεται και κηρύσσεται άγονος, λόγω του ότι δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

              Η εξέλιξη αυτή προκαλεί μια σοβαρή εμπλοκή στην ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού ανακήρυξης των τεσσάρων αναδόχων, καθώς στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει τώρα να επαναπροκηρυχθεί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η τελική του φάση που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 12-17 Αυγούστου. Αν μάλιστα ο διαγωνισμός επαναπροκηρυχθεί και δεν εμφανιστεί πάλι κάποιος ενδιαφερόμενος να αναλάβει το έργο, τότε η αρμόδια επιτροπή θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους για να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία που προβλέπεται στην σχετική προκήρυξη.
Κλείσιμο

             Ταυτόχρονα, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι εταιρείες που πέρασαν τον πρώτο έλεγχο αρτιότητας των φακέλων, με τις φήμες πλέον να οργιάζουν ότι από τα δέκα επιχειρηματικά σχήματα που δήλωσαν συμμετοχή, θα απορριφθούν αρχικώς περισσότερα από δύο.
Καλά πληροφορημένες πηγές, επιμένουν ότι ο σχετικός κατάλογος θα ανακοινωθεί τελικώς απόψε το βράδυ και εκτός από το MEGA CHANNEL που φαίνεται ότι θα τεθεί εκτός διαδικασίας για τυπικούς λόγους (δεν κατέθεσε τραπεζική ενημερότητα) θα απορριφθούν οι φάκελοι άλλης μιας, ή δύο ακόμη εταιρειών, με αποτέλεσμα στην τελική μάχη διεκδίκησης να παραμείνουν πλέον μόνον επτά ή οκτώ από τις έντεκα συνολικά που κατέθεσαν αρχικώς αιτήσεις.

             Υπενθυμίζεται οτι έχει απορριφθεί η υποψηφιότητα του ART TV του Γ. Καρατζαφέρη, επειδή δεν κατέθεσε το παράβολο των 30.000 ευρώ.
Πιθανότατα απόψε το βράδυ θα ανακοινωθεί σε ποιες ακόμη εταιρείες εντοπίστηκαν τυπικά κωλύματα, με αποτέλεσμα να τεθούν κι αυτές εκτός συνέχειας της διαδικασίας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απόφαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης