Βενιζέλος: Το πρόβλημα της χώρας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Βενιζέλος: Το πρόβλημα της χώρας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Μας φέρατε το χειρότερο ασφαλιστικό και έρχεται συνέχεια γιατί δεν κλειδώνουν οι αριθμοί», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Το πρόβλημα της χώρας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Για ολέθριες συνέπειες κατά τον πρώτο ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μίλησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι «τα 12,5 δις ευρώ μέτρα είναι το ελάχιστο και όχι το μέγιστο των μέτρων που θα αναγκαστεί να λάβει η χώρα με την ευθύνη της κυβέρνησης και την ψήφο των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-
ΑΝΕΛ».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον
Κλείσιμο
ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η ρητορική που ακολούθησε ως αντιπολίτευση και η πολιτική που εφαρμόζει εως κυβέρνηση «εγκλώβισε την χώρα. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει έξω από την επιτροπεία των μνημονίων και εσείς την βάζετε πιο βαθιά σε καθεστώς μνημονίων. Το ζήτημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό. Συνίσταται στο ότι βρίσκεστε στην κυβέρνηση, εκβιάζοντας την ιστορία».

«Μας φέρατε το χειρότερο ασφαλιστικό και έρχεται συνέχεια γιατί δεν κλειδώνουν οι αριθμοί. Φέρνετε το πιο αντιαναπτυξιακό φορολογικό, ενώ έχουν καταρρεύσει όλες οι κόκκινες γραμμές σας», είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει ότι «όλα αυτά την ώρα που παραλάβατε πρωτογενές πλεόνασμα και κάνετε σύγκριση με το 2009 – 2010 που αντιμετωπίζαμε έλλειμμα πάνω από 10%».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια για το επόμενο διάστημα: «Να εφαρμόσετε τα μνημόνιο με λήψη μέτρων επί μέτρων, αναμένοντας ανάκαμψη το 2018. Απλό, αλλά δύσκολο σενάριο γιατί η παρουσία σας το καθιστά ανέφικτο. Το δεύτερο σενάριο είναι, βλέποντας και κάνοντας, για να μείνετε στην εξουσία. Το τρίτο και επικρατέστερο, να παίξετε και πάλι εν ου παικτοίς, ρίχνοντας την ευθύνη στον Σόιμπλε και στην κακή αντιπολίτευση. Να παίξετε με τους θεσμούς, με το νόμισμα και τα εθνικά συμφέροντα».

Επισήμανε, δε, προς την κυβέρνηση και την διαπραγματευτική ομάδα, πως «αντί να συζητάτε για τον παρονομαστή του χρέους, δηλαδή το ρυθμό ανάπτυξης, εγκλωβιστήκατε σε στείρα συζήτηση για το αν ισχύει η εκτίμηση του ΔΝΤ ή της ΕΕ. Χάνετε σκοπίμως χρόνο σε βάρος της οικονομικής κατάστασης για να βρείτε εσωκομματικά προσχήματα. Η κοινωνία δεν σας πιστεύει έχετε ανάγκη από εσωκομματική αφήγηση για να μείνετε στην εξουσία».

Εξίσου σφοδρή ήταν και η κριτική για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην εξωτερική πολιτική λέγοντας «κάνατε ατυχή διασύνδεση αξιολόγησης, προσφυγικού και εξωτερικής πολιτικής… Η Γευγελή και όχι Ειδομένη έχει γίνει το ντε φάκτο ευρωπαϊκό σύνορο και εμείς ενιαίος χώρος με την Τουρκία. Αναρωτιέμαι... Έχετε συνείδηση της βλάβης που προκαλείτε. Των συνεπειών των κωμικοτραγικών ανακολουθιών;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης