Κύρκος προς Κομισιόν: Αληθεύουν οι μυστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό;

Κύρκος προς Κομισιόν: Αληθεύουν οι μυστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό;

«Θέλουμε αμέσως απαντήσεις για το αν ισχύουν οι αποκαλύψεις και για το από που αντλεί νομιμοποίηση η Κομισιόν να διαπραγματεύεται χρησιμοποιώντας ως ατού την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού

Κύρκος προς Κομισιόν: Αληθεύουν οι μυστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό;
Με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και Αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, ρωτά αν αληθεύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις μυστικές συνεννοήσεις με την τουρκική πλευρά για το προσφυγικό. 

«Αν ισχύουν οι σχετικοί διάλογοι ανάμεσα στους κοινοτικούς αξιωματούχους και τον Τούρκο Πρόεδρο διαφαίνεται ότι η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ έχει διαστάσεις που σκοπίμως απεκρύβησαν και ότι ίσως ο λόγος της μη εφαρμογής της είναι οι συνεχιζόμενοι εκβιασμοί και τα παζάρια. Θέλουμε αμέσως απαντήσεις για το αν ισχύουν οι αποκαλύψεις και για το από που αντλεί νομιμοποίηση η Κομισιόν να διαπραγματεύεται χρησιμοποιώντας ως ατού την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Κύρκος.  

Από τα έγγραφα-ντοκουμέντα προκύπτει ότι στις 16 Νοεμβρίου ο Τούρκος Πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε στον κ. Ερντογάν ότι το προσφυγικό, η βίζα και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας είναι ένα πακέτο, πράγμα που όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διέψευδαν (και διαψεύδουν) κατηγορηματικά.

Επίσης, ο κ. Ερντογάν συνέδεσε τα χρήματα που του υπόσχεται η Ευρώπη με την απειλή ότι εάν δεν είναι αρκετά θα στείλει με λεωφορεία πρόσφυγες σε Ελλάδα και Βουλγαρία ή θα τους αφήσει να πνίγονται στις ακτές παραδεχόμενος εμμέσως πως μπορεί να ελέγξει τις ροές τους.

Τέλος, αποκαλύπτεται ότι η Κομισιόν σκοπίμως καθυστέρησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, έπειτα από αίτημα του ιδίου του κ. Ερντογάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης