Υπερ του πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών ο Παπανδρέου

Υπερ του πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών ο Παπανδρέου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα αναφέρεται ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν είναι ολοκληρωμένο βήμα, αν δεν περιλαμβάνει όλα τα προνόμια, όπως ενδεικτικά, οι φορολογικές ελαφρύνσεις- που απολαμβάνουν τα ετερόφυλα ζευγάρια

Υπερ του πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών ο Παπανδρέου
Ως «ένα βήμα μπροστά» χαρακτηρίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών την κάλυψη από το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου
Κλείσιμο
την Τρίτη, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή
για την ψήφιση του νομοσχεδίου, αναφέρεται, ωστόσο, ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν είναι ολοκληρωμένο βήμα, αν δεν περιλαμβάνει όλα τα προνόμια -όπως ενδεικτικά, οι φορολογικές ελαφρύνσεις- που απολαμβάνουν τα ετερόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, χαρακτηρίζει θετικό παράδειγμα, προς αυτήν την κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τα φορολογικά, ασφαλιστικά και περιουσιακά δικαιώματα, το σύμφωνο συμβίωσης που ψηφίσθηκε φέτος από το Κοινοβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι το Κίνημα, σύμφωνα με τις θέσεις που παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2015, «πάει ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά και υποστηρίζει τη δυνατότητα πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών», όπως ισχύει ήδη στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ισλανδία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ουρουγάη, τη Νότιο Αφρική.

«Ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου συμβάλλει στη δημιουργία πιο δίκαιων και λειτουργικών κοινωνιών και κατά συνέπεια δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα των προοδευτικών πολιτικών σχηματισμών», υπογραμμίζει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης