Νέος ΓΓ στο υπ. Παιδείας ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ που χάρισε iPhone στη Δραγούμη

Νέος ΓΓ στο υπ. Παιδείας ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ που χάρισε iPhone στη Δραγούμη

Ο Γιάννης Παντής το 2012 ως αντιπρύτανης του Αριστοτελείου είχε χρεώσει με 699 ευρώ τις λειτουργικές δαπάνες του πανεπιστημίου προκειμένου να κάνει δώρο στη δημοφιλή ηθοποιό

Νέος ΓΓ στο υπ. Παιδείας ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ που χάρισε iPhone στη Δραγούμη
Τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Γιάννη Παντή, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα, ως αντιπρύτανης του ΑΠΘ είχε δώσει ένα iPhone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη επέλεξε ο Νίκος Φίλης για νέο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.

Ο Γιάννης Παντής θα λάβει τη θέση του Δημήτρη Χασάπη, ο οποίος κατέθεσε για δεύτερη φορά την παραίτησή του αλλά αυτή τη φορά έγινε δεκτή. Ο κ. Χασάπης είχε απειλήσει με παραίτηση και όταν υπουργός Παιδείας ήταν η Φρόσω Κιάου, καθώς είχαν διαφωνήσει για ζητήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης όμως έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Χασάπη τον οποίο ευχαρίστησε για την εποικοδομητική του συμβολή στο έργο του υπουργείου ιδιαιτέρως κατά το μεταβατικό διάστημα που η νέα ηγεσία ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Ο κ. Παντής, που αναλαμβάνει καθήκοντα τις επόμενες μέρες, είναι καθηγητής Οικολογίας, Διαχείρισης Πληθυσμών και Βιοκοινοτήτων στο ΑΠΘ και πρόεδρος του ΟΛΘ. Έχει διατελέσει αντιπρύτανης του ΑΠΘ και συγκεκριμένα αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης θέση από την οποία προέκυψε οτι έκανε «δωράκι» ένα iPhone αξίας 699 ευρώ στην γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αλλά το χρέωσε στα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρχε τιμολόγιο με ημερομηνία 27 Μαρτίου 2012 από το κατάστημα Λογότυπος προς την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ σύμφωνα με το οποίο αγοράστηκε το πανάκριβο iPhone 4S με 16GB μνήμη αξίας 699 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και χρεώθηκε στο ΑΠΘ, και συγκεκριμένα στις λειτουργικές δαπάνες του.

Επίσης, νέος Γ.Γ Δια Βίου Μάθησης, ορίστηκε ο Παυσανίας Παπαγεωργίου στη θέση του παραιτηθέντος Γεράσιμου Σπαθή για τον οποίο ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την εκτίμηση του για το έργο και την προσφορά του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης