«Μύλος» με το ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου: Δεν μπορούν όλοι οι αρχηγοί

«Μύλος» με το ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου: Δεν μπορούν όλοι οι αρχηγοί

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες 10 και 14, χωρίς να έχουν ενημερωθεί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί - Εκνευρισμός στα άλλα κόμματα - Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματίσει για τις 10 του μηνός η Φώφη Γεννηματά - «Ζυμώσεις» για νέες ημερομηνίες

«Μύλος» με το ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου: Δεν μπορούν όλοι οι αρχηγοί
«Έμπλεξαν τις γραμμές τους» τα κόμματα με την ημερομηνία πραγματοποίησης του ντιμπέιτ και είναι μάλλον απίθανο να γίνει το πρώτο, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ξεκίνησε έναν κύκλο διερευνητικών επαφών, προτείνοντας δύο ημερομηνίες: 10 Σεπτεμβρίου για το ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και 14, με τη συμμετοχή μόνο των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

Όπως αναφέρουν στην Κουμουνδούρου, αμέσως αφού επικοινώνησε η Όλγα Γεροβασίλη με την Πηνελόπη Γαβρά, η τελευταία έδωσε στη δημοσιότητα τις δύο παραπάνω ημερομηνίες, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι υπόλοιποι αρχηγοί.

Κλείσιμο
Έτσι, στα άλλα κόμματα προκλήθηκε εκνευρισμός, καθώς κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί δεν μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους ή δεν επιθυμούν να συμμετέχουν. Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά στις 10 του μήνα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς.

Ο Νίκος Μποσδογάνης από το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας με την Όλγα Γεροβασίλη, πρότεινε εναλλακτικά τις ημερομηνίες 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, η κυρία Γεροβασίλη φέρεται να του είπε, σε σχέση με τη συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα: «Ανάλαβέ το εσύ».

Εκείνες τις ημέρες, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα βρίσκεται στο Στρασβούργο, εντούτοις στις επαφές που ακολούθησαν έδειξε διατεθειμένος να αλλάξει το πρόγραμμά του, προκειμένου να μην τορπιλιστεί η διαδικασία.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δεν ενδιαφέρεται να συμμετέχει. Αργότερα, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ ανάμεσα στα άλλα σημείωσε: «Διαφωνούμε και στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, γιατί η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλλημένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή. Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες».

Από την πλευρά του, το Ποτάμι δεν έχει πρόβλημα με τις ημερομηνίες, καθώς θεωρούν την τηλεμαχία κάτι πολύ σημαντικό, όπως σημείωσε η συνεργάτιδα του κ. Θεοδωράκη, Λίνα Παπαδάκη, στην Όλγα Γεροβασίλη.

Η ομάδα του Σταύρου Θεοδωράκη περιμένει να ξεκινήσει η διαβούλευση για τους όρους και προτάσσει να διεξαχθεί ουσιαστική συζήτηση και όχι παράλληλοι μονόλογοι.

Τι λέει το κόμμα Λαφαζάνη για τα ντιμπέιτ
Συνεργασία του «νεομνημονιακού Τσίπρα με τον παλαιομνημονιακό Μεϊμαράκη» για «στημένο debate» καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα, ζητώντας να συγκληθεί άμεσα η διακομματική επιτροπή και να αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες τους όρους της τηλεοπτικής μάχης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, νωρίτερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της κυρίας Ολγας Γεροβασίλη και του κ. Κώστα Ησυχου, κατά την οποία ο δεύτερος της επισήμανε:

- Την ριζική διαφωνία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ να μην συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στα πλαίσια της διακομματικής επιτροπής την διαδικασία και την ουσία ενός ζωντανού διαλόγου ανάμεσα στους προέδρους ή επικεφαλής των κομμάτων.

- Την ριζική και κατηγορηματική διαφωνία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για ντιμπέιτ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με αποκλεισμό των άλλων κομμάτων.

- Την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για θεματικά ντιμπέιτ.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η ΛΑΕ θα επιμένει έως τέλους στη διεξαγωγή «θεματικών debate», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μετέχουν στις τηλεοπτικές μάχες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης