Ο Τσίπρας παίρνει «επ' ώμου» την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων

Ο Τσίπρας παίρνει «επ' ώμου» την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων

Εντολή στους υπουργούς να πυκνώσουν τις επαφές τους με το «κουαρτέτο» - Καταγεγραμμένη πρόοδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας επιδιώκει η κυβέρνηση - Στο τραπέζι συντάξεις, αγροτικά, φοροδιαφυγή και διαπλοκή

Ο Τσίπρας παίρνει «επ' ώμου» την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων
Να υπάρξει σαφής και καταγεγραμμένη πρόοδο στις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών εντός της εβδομάδας επιδιώκει η κυβέρνηση, η οποία δεν εγκαταλείπει τον κεντρικό της στόχο για επίτευξη τελικής συμφωνίας έως τις 18 Αυγούστου, ώστε να αποφευχθεί η λεγόμενη «συμφωνία γέφυρα», που θα παρατείνει κι άλλο την εκκρεμότητα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που επιστρέφει σήμερα από τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Ερεικούσα κοντά στην Κέρκυρας, αναλαμβάνει τον συντονισμό της προσπάθειας, ώστε οι αρμόδιοι υπουργοί να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις απευθείας με το «κουαρτέτο» των δανειστών, χωρίς ταμπού. Η πλευρά των δανειστών φαίνεται να επιμένει στα θέματα των συντάξεων και της φορολογίας των αγροτών, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δίνει σημασία στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής στις συζητήσεις αυτές.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να έχουν τελειώσει όλα μέχρι τις 20 Αυγούστου, όταν και είναι προγραμματισμένη η καταβολή δόσης ύψους 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ και να απελευθερωθεί προκαταβολή προς τη χώρα μας ύψους 25 δισ. ευρώ, από το πακέτο των 82-86 δισ. ευρώ, για το οποίο γίνεται η διαπραγμάτευση τώρα.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα θα ήθελε να προσδιοριστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των συζητήσεων γύρω από την ρύθμιση και την ελάφρυνση του χρέους και συγκεκριμένα η έναρξη αυτής της διαπραγμάτευσης να γίνει τον Οκτώβριο.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να χειριστεί εντός της εβδομάδας και τα εσωκομματικά θέματα καθώς αναμένεται να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να αρχίσει την οργάνωση του συνεδρίου, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Το κλίμα είναι βαρύ στην Κουμουνδούρου, καθώς δεν φαίνεται κανένα σημείο επαφής με την αριστερή πτέρυγα, η οποία είναι αποφασισμένη να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο, αλλά και να ζητήσει από το κόμμα συγκεκριμένο σχέδιο ταχύτατου απεγκλωβισμού από αυτή την πορεία.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης