Λιου σε Τσίπρα: Συμφωνία άμεσα αλλιώς η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτειες

Λιου σε Τσίπρα: Συμφωνία άμεσα αλλιώς η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτειες

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε για την ταλαιπωρία που θα αντιμετωπίσει η Αθήνα και την αβεβαιότητα που θα προκληθεί στην παγκόσμια οικονομία, αν δεν υπάρξει άμεσα μια συμφωνία 

Λιου σε Τσίπρα: Συμφωνία άμεσα αλλιώς η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτειες
Να προχωρήσει με τις διαπραγματεύσεις και να καταλήξει άμεσα σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας του κάλεσε την Παρασκευή τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζακ Λιου.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Λιου επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα «για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα» και υπογράμμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό, «για να αποφύγει η χώρα την ταλαιπωρία».

Επικαλούμενο πηγές του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ το Reuters τονίζει, μάλιστα, πως ο κ. Λιου προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να καταλήξει σύντομα σε μια συμφωνία με τους εταίρους της, τότε αυτό θα προκαλούσε «δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της καθώς και την παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών προς το ΔΝΤ.

Από την πλευρά του ο κ. Λιου φέρεται να είπε στον κ. Τσίπρα ότι το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ενώ χαιρέτησε τη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού του για τις διαπραγματεύσεις. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης