Handelsblatt: «Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ελληνικό πόκερ»

Handelsblatt: «Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ελληνικό πόκερ»

Στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος

Handelsblatt: «Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ελληνικό πόκερ»
Για δεύτερη ημέρα ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στις συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, επισημαίνοντας ότι φαίνεται να προχωρούν καλά.

«Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ελληνικό πόκερ» είναι ο τίτλος της Handelsblatt, η οποία σημειώνει «εποικοδομητικές συζητήσεις, συγκρατημένη αισιοδοξία, ακόμη λίγη δουλειά: οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της προχωρούν όπως συνήθως».

Όμως, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, το Brussels Group και η Αθήνα θα πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία μέχρι αύριο, Τετάρτη. Έπειτα από ημέρες διαπραγματεύσεων, επισημαίνει η Handelsblatt, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη. Για να επιτευχθεί συμφωνία στην επόμενη σύνοδο του Eurogroup στις 11 Μαΐου, σημειώνει, θα πρέπει η Ελλάδα και το Brussels Group να καταλήξουν σε συμφωνία ήδη από αυτή την εβδομάδα. Κάτι που παραμένει ανοικτό, καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.
Κλείσιμο

Το περιοδικό Manager Magazin του ομίλου του Spiegel αναφέρει: «Η Ελλάδα και οι πιστωτές της συγκλίνουν» και διευκρινίζει ότι στις διαπραγματεύσεις έχουν γίνει κάποια βήματα, καθώς, σύμφωνα με κύκλους που πρόσκεινται στις συζητήσεις, όλες οι πλευρές επιθυμούν την επίτευξη συμφωνίας μέσα στον Μάιο.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι μετά την αλλαγή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, έχει βελτιωθεί το κλίμα των συζητήσεων, καθώς υπάρχει ξεκάθαρη ατζέντα, περισσότεροι ειδικοί και πιο πολλές λεπτομέρειες.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης