Αν τολμάς ρίξε την κυβέρνηση

Αν τολμάς ρίξε την κυβέρνηση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να απαντήσει σήμερα ευθέως σε πολλά από όσα λέγονται σε βάρος του από το παπανδρεϊκό στρατόπεδο, κατά την ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος για την επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος

Αν τολμάς ρίξε την κυβέρνηση
Φουντώνει η διαμάχη Βενιζελικών – Παπανδρεϊκών στο ΠΑΣΟΚ, μετά τα ευτράπελα που έγιναν στην εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου τη Δευτέρα στο Ζάππειο σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να απαντήσει σήμερα ευθέως σε πολλά από όσα λέγονται σε βάρος του από το παπανδρεϊκό στρατόπεδο, κατά την ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος για την επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος.

Ορισμένοι από το Βενιζελικό στρατόπεδο αντιμετωπίζουν όχι μόνο με οργή, αλλά και ειρωνεία τα όσα ακούστηκαν στο Ζάππειο, όταν οι οπαδοί του κ. Παπανδρέου ζήτησαν από τον πρώην πρωθυπουργό να διώξει τη… δεξιά και κατηγόρησαν τον κ. Βενιζέλο ότι συνεργάζεται με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά – ως και προδότη τον είπαν.

«Αφού κάνει αντιδεξιό αγώνα ο Παπανδρέου και εμείς είμαστε συνεργάτες της δεξιάς, ας σταματήσει τότε να ψηφίζει κάθε κυβερνητικό μέτρο και ας ρίξει την κυβέρνηση, έχει τη δυνατότητα» λένε με σκωπτικό ύφος στελέχη του Κινήματος, φανερά ενοχλημένα από τη συμπεριφορά του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και σίγουρα για την υποκριτική στάση του. «Με την αντιδεξιά ρητορεία απλώς προσπαθεί να συσπειρώσει τμήματα της παράταξης και τίποτε άλλο» εκτιμούν.

Κλείσιμο
Στον κ. Παπανδρέου θα απαντήσει και ο κ. Βενιζέλος, όπως άλλωστε προειδοποίησε και από το Ζάππειο κατά την ώρα των αποδοκιμασιών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να κάνει μία ψύχραιμη παρουσίαση των όσων συνέβησαν το καλοκαίρι, αλλά και τον Νοέμβριο του 2011, όταν ο κ. Παπανδρέου ζήτησε επιμόνως από τον κ. Σαμαρά να συνεργαστεί σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και τελικά συμφώνησε όχι μόνο με τη ΝΔ, αλλά και με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην κυβέρνηση, με τη συναίνεσή του, στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βενιζέλος, όπως και ο μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη θα προσπαθήσουν ταυτόχρονα να μείνει η όλη σημερινή εκδήλωση σε πολιτισμένο πλαίσιο, χωρίς ακρότητες οποιουδήποτε είδους, ώστε να υπάρξει και αντιπαραβολή με όσα συνέβησαν στο Ζάππειο.

Στην εκδήλωση άλλωστε θα παραστούν πολλά ιστορικά στελέχη του Κινήματος και μάλλον σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος – με εξαίρεση βέβαια τον Γιώργο Παπανδρέου που προτίμησε να μεταβεί στο Λονδίνο για να μιλήσει σε εκδήλωση της… βασιλικής τράπεζας της Σκωτίας.

Ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει πάντως ένα άλμα προς το μέλλον, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή συνεδρίου και την προετοιμασία των κινήσεων για την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης, ένα σχήμα συνεργασίας στην κεντροαριστερά που θα διαδεχθεί την Ελιά, η οποία εμφανίστηκε στις ευρωεκλογές, αλλά δεν κρίθηκε ότι δεν προσχωρήσει άλλο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και ο χαιρετισμός που θα απευθύνει απόψε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης