«Κρυφό» δωράκι στους υπαλλήλους της Βουλής εν μέσω θέρους

«Κρυφό» δωράκι στους υπαλλήλους της Βουλής εν μέσω θέρους

Οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου αλλά και οι συνεργάτες των βουλευτών θα αποζημιώνονται με 15 ευρώ ως «δαπάνη κινήσεως» για κάθε απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ή του Τμήματος Διακοπής

«Κρυφό» δωράκι στους υπαλλήλους της Βουλής εν μέσω θέρους
«Κρυφό» δωράκι προς τους υπαλλήλους της Βουλής περιλαμβάνει απόφαση του Προέδρου της Βουλής που εκδόθηκε εν μέσω θέρους.

Σύμφωνα με τροποποίηση παλαιότερης απόφασης οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου αλλά και οι συνεργάτες των βουλευτών θα αποζημιώνονται με 15 ευρώ ως «δαπάνη κινήσεως» για κάθε απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ή του Τμήματος Διακοπής.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη εγκύκλιος περιόριζε το επίδομα για τις συνεδριάσεις που παρατείνονται πέραν της 8ης βραδινής ώρας.

Κλείσιμο
Η αρχική απόφαση είχε ληφθεί μετά το αίτημα των υπαλλήλων που επισήμαιναν πως αρκετές συνεδριάσεις λήγουν τις πρώτες πρωινές ώρες που έχει σταματήσει η λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να παίρνουν ταξί.

Πάντως, με την νέα ρύθμιση οι υπάλληλοι που εργάζονται τις συγκεκριμένες ώρες θα λαμβάνουν από 30 έως 60 ευρώ την εβδομάδα.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν υποστεί γενναίες περικοπές στις συνολικές αποδοχές τους οι οποίες όμως ήταν αρκετά υψηλότερες απο αυτές των υπόλοιπων δημόσιων υπαλλήλων.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης