Νέο μνημείο - πρόκληση στα Σκόπια

Νέο μνημείο - πρόκληση στα Σκόπια

Εχει προκλητικά χαραγμένα πάνω του το αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας»

Νέο μνημείο - πρόκληση στα Σκόπια
Νέα πρόκληση από τα Σκόπια, που συνεχίζουν να ονειρεύονται «Μεγάλη Μακεδονία» έως τον Όλυμπο και την Χαλκιδική. Την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό πάρκο του περιφερειακού δήμου Γκάζι Μπάμπα της πρωτεύουσας Σκόπια, τα αποκαλυπτήρια νέου προκλητικού μνημείου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Τόνι Τραϊκόφσκι.

Το γρανιτένιο μνημείο, που είναι αφιερωμένο σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία του  «μακεδονικού» κράτους από το 1944 έως το 1991,  έχει προκλητικά χαραγμένα πάνω του το  αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», μέσα στο οποία περιλαμβάνονται ελληνικά εδάφη. 

Το μνημείο αυτό είναι αφιερωμένο σ’ ένα μέρος της ιστορίας της «Μακεδονίας» και σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για μία ανεξάρτητη «Μακεδονίας». Έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε αυτή την ιστορία και να την αφήσουμε κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές» δήλωσε προκλητικά ο δήμαρχος Γκάζι Μπάμπα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάλογα προκλητικά μνημεία, θα τοποθετηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα σκοπιανή πρόκληση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης