Όλο το επιτελείο του Ομπάμα στη συνάντηση με τον Σαμαρά

Όλο το επιτελείο του Ομπάμα στη συνάντηση με τον Σαμαρά

-Παρόντες στις συζητήσεις για τα θέματα οικονομίας και ενέργειας θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, η σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Σούζαν Ράις, και η οικονομική σύμβουλος Καρολάιν Άτκινσον
-Το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός θα έχει «κλειστή» συνάντηση με το επιτελείο της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ»
που προχθές πέρασε στα χέρια του Τζεφ Μπέζος

“Θα σωθεί το ευρώ, δεν χρεοκοπεί η Ελλάδα”...
Όλο το επιτελείο του Ομπάμα στη συνάντηση με τον Σαμαρά
Ενισχυμένος από τις «αναβαθμισμένες», όπως τις χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές, συναντήσεις υψηλού επιπέδου που θα έχει αύριο στο Λευκό Οίκο, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκινάει σήμερα τις επίσημες επαφές του στις ΗΠΑ, εστιάζοντας στην προσέλκυση επενδύσεων.

Η ελληνική αποστολή φθάνοντας στην Ουάσιγκτον πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τόσο την εκτός προγράμματος συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Τζον Κέρι, που θα προηγηθεί εκείνης με τον πρόεδρο Ομπάμα, όπως και την συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο «τετ-α-τετ» με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο πρόεδρος Ομπάμα θα υποδεχθεί (την Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι ώρα Ουάσιγκτον) τον Έλληνα πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο έχοντας δίπλα του τα πιο σημαντικά στελέχη του επιτελείου του που σχετίζονται με τα ζητήματα της οικονομίας της ενέργειας, αλλά και των σχέσεων με την Ευρώπη, που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ειδικότερα, στη συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά θα είναι παρόντες, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τζακ Λιου, ο οποίος πριν από είκοσι ημέρες είχε επισκεφθεί εκτάκτως την Αθήνα,  η σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κυρία Σούζαν Ράις, καθώς και η σύμβουλος για θέματα διεθνούς οικονομίας κυρία Καρολάιν Άτκινσον, η οποία, κατά το παρελθόν έχει εργαστεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  

Το πρόγραμμα σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη
Το πρόγραμμα των επαφών του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ξεκινά νωρίς το πρωί της Τετάρτης (απόγευμα ώρα Ελλάδος) με κλειστή συνάντηση (meeting) που θα έχει με το εκδοτικό επιτελείο της αμερικανικής εφημερίδας Ουάσιγκτον Ποστ (η οποία, ως γνωστόν, άλλαξε αυτές τις μέρες ιδιοκτήτη, παρνώντας στον έλεγχο του ιδρυτή του διαδικτυακού τύπου «Amazon» κ. Τζεφ Μπέζος).

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς θα έχει μια ακόμη κλειστή συνάντηση με τα στελέχη μιας από τις πιο γνωστές δεξαμενές σκέψης (think tank), το Center for Strategic and International Studies (CSIS) που θεωρούται από τους πλέον σημαντικούς διαμορφωτές πολιτικής στις ΗΠΑ με ιδιαίτερη επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Εν συνεχεία θα μεταβεί για λίγες ώρες στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντήσει υψηλού επιπέδου στελέχη και εκπροσώπους 18 επενδυτικών funds, στους οποίους θα παρουσιάσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αναλύοντας τις ευκαιρίες για επενδύσεις που διανοίγονται στη χώρα μας.

Η Πέμπτη θα είναι αφιερωμένη στις διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρόεδρο Ομπάμα, μετά τις οποίες ο κ. Σαμαράς θα προβεί σε δηλώσεις.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα επανέλθει στη Νέα Υόρκη για να έχει διαδοχικές επαφές με τον δήμαρχο της αμερικανικής μεγαλούπολης κ. Μάικ Μπλούμπεργκ, το εκδοτικό επιτελείο της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, επιχειρηματίες από την ελληνική ομογένεια, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν, καθώς και τον επικεφαλής του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου κ. Ντέιβιντ Χάρις. Στο ενδιάμεσο προγραμματίζει να βρεθεί για λίγο στο Σημείο Μηδέν (Ground Zero) για συμβολικούς λόγους αλλά και για να δει την ανοικοδομούμενο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης