PROTOTHEMA

Πολιτική

Έλεγαν αλήθεια οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες;

Διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή!

Διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή!

Στην απόφαση να ασκηθούν ποινικές διώξεις "κατά παντός υπευθύνου" για τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι κάποιοι σχεδίαζαν την "εξόντωση" του πρώην πρωθυπουργού κατέληξε η εισαγγελία Πρωτοδικών

Είναι μία είδηση που σε πολλούς μοιάζει απίστευτη. Κι όμως. Με απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη ο οποίος ερεύνησε τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως το καλοκαίρι του 2011, ασκούνται ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή!
 
 
Tο «δια ταύτα» της ποινικής δίωξης που άσκησε ο εισαγγελέας είναι ότι σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή υπήρχε, πλην όμως οι εμπνευστές του παραμένουν άγνωστοι. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε είναι κατά αγνώστων δραστών και αφορά στο αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα». Ως προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, συμπεριλαμβάνονται κατά πληροφορίες, και τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Δεκεμβρίου του 2008, μετά την δολοφονία του  μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο κ. Ορνεράκης κλήθηκαν και κατέθεσαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και πρόσωπα που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του Κ. Καραμανλή.
 
Μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή
ο οποίος θα κληθεί να συνεχίσει την έρευνα για να στοιχειοθετήσει τα βασικά συμπεράσματα της δημοσιογραφικής έρευνας.
 
Υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή; Ποιοι μελετούσαν τρόπους για να "παρέμβουν" στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα; Ποιους θα εξυπηρετούσε πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας;
 
Τα ερωτήματα αυτά θα κληθεί να απαντήσει, αμέσως ή εμμέσως, η δικαστική έρευνα.
 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο του 2011 στο περιοδικό "Επίκαιρα", το Φλεβάρη του 2009, η ΕΥΠ ενημέρωσε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η Υπηρεσία έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) πως μία «ομάδα Εργασίας» 19 Ρώσων που έδρασε στην Ελλάδα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας». Αφορμή για την ενεργοποίηση της ρωσικής ομάδας, που οδηγήθηκε στα ίχνη όσων φέρονται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Κ. Καραμανλή, ήταν η «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ».
 
Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ, σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του τότε Ελληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης, μεταξύ 20 και 25 Απρίλη του 2008. Η ρωσική υπηρεσία κάνει λόγο για την ύπαρξη σχεδίου με τον ονομασία «Πυθία 1», που περιλάμβανε τέσσερα σημεία: «Πολιτική αποσταθεροποίηση (υπόθεση Βατοπεδίου). Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση (υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και απαγωγές επιχειρηματιών). Κοινωνική αποσταθεροποίηση (κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες). Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική».
 
Το ίδιο έγγραφο της ΕΥΠ, περιλαμβάνει εκτιμήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες». Γίνεται ειδική αναφορά στην ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού και εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 20 άτομα, με την επισήμανση ότι «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», ενώ σε μια περίπτωση παρακολούθησης διαπιστώθηκε η παρουσία και δύο ακόμη νέων ατόμων, «που ήταν μάλλον Βρετανοί».
 
Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους Ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός, χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα υλικά.
 
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά της Μόσχας και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου (Κ. Καραμανλής) το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Ελληνες. Ο αντικειμενικός σκοπός του ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».
 
 
 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Drew15/03/201223:43

@BB'B Επειδη δεν διαβασες καλα τι εγραψα,θα το ξαναγραψω:Υποθεση που ειναι γνωστη απο την "αυτοκτονια" ενος υπαλληλου εταιριας κινητης τηλεφωνιας,ξαφνικα τη ξεθαβουν λιγο πριν τις εκλογες."Στη φόρα"=Διωξεις απο εισαγγελεα...

Απάντηση
okialos15/03/201215:16

Ούτε η μήνυση αυτή χρειαζόταν ούτε η δημοσιότητα που δόθηκε! Το πράγμα έδειχνε από μόνο του πως τον Καραμανλή θέλαν πάση θυσία να τον γκρεμίσουν, μιάς που μπήκε στο ρουθούνι των ΗΠΑ με τις ενεργειακές συμφωνίες που έκανε με τους Ρώσους: Τα Μ.Μ.Ε. ενορχηστρομένα -και καλά λαδωμένα- ουρλιάζαν νυχθημερόν, η Πελοπόννησος κάηκε ολόκληρη, ο κόσμος ήταν σε απόγνωση και να που έβγαλε τον Γ.Α.Π. πρωθυπουργό, που είχε έτοιμη την ατζέντα που του υπέδειξαν: Τέρμα ο Μπουργκάς-Αλεξ/πολη, τέρμα οι σχέσεις με τη Ρωσία, έγινε δούρειος ίππος η Ελλάδα για την είσοδο του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα να πάει να τιναχθεί όλη η Ε.Ε. στον αέρα και όλα αυτά χωρίς να λογαριάσει ο ΓΑΠ την καταστροφή που μπορεί να προξενήσει στην ίδια του τη χώρα. "Έσχατη προδοσία", κάπως έτσι λέγεται η κατηγορία που πρέπει να του απαγγείλουν...

Απάντηση
BB'B15/03/201211:28

@Drew: Δε "βγήκε τώρα στη φόρα", όπως λες. Αυτά είναι παλιά νέα, δημοσιευμένα από τον προηγούμενο Ιούνιο. Ψάξτο και θα τα βρείς όλα online.

Απάντηση
NSA goes ΕΥΠ15/03/201204:00

Αποκάλυψη Σοκ!!!!!!!! Μετά από μακροχρόνια δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει πως των Κώστα τον Καραμανλή ήθελαν να τον εκτελέσουν γιατί είχε σαρώσει το Champions League στο online του Pro Evolution Soccer 10!!!!!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία