Γεωργιάδης και Βορίδης προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία

Γεωργιάδης και Βορίδης προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία

Α. Γεωργιάδης: "Ο Α. Σαμαράς εκφράζει την ελπίδα για να μην καταλήξει η Ελλάδα Συρία"!

Γεωργιάδης και Βορίδης προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία
Την προσχώρησή τους στη ΝΔ και την παραίτησή τους από τη βουλευτική τους έδρα ανακοίνωσαν σήμερα οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, έπειτα από συνάντηση που είχαν με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Θεωρείται μία κίνηση διεμβολισμού του ΛΑΟΣ από τον κ. Σαμαρά, που αλλοιώνει τη φυσιογνωμία της ΝΔ και αλλάζει τους συσχετισμούς στο χώρο της κατακερματισμένης κεντροδεξιάς.

Κλείσιμο
Και τα δύο στελέχη, πάντως, στις δηλώσεις τους, αναφέρθηκαν στην ανάγκη να υπάρξει μία "μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη".

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: “Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν, αν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία στιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Η μόνη οργανωμένη παράταξη είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, που εκφράζει την ελπίδα να μην γίνει η Ελλάδα, Συρία”.

Ο κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε: "Αυτές τις στιγμές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι μία αξιόπιστη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη, που όχι μόνο θα μπορεί από τη μία να σταθεί με αξιοπιστία απέναντι στους δανειστές και από την άλλη, να εγγυηθεί στους πολίτες ότι η ανάπτυξη θα έρθει. Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις, αισθάνομαι ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του".

Δήλωση έκανε και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κ. Κώστας Τασούλας. "Σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον τόπο υπάρχει ελπίδα... Είναι η ΝΔ, η μόνη φιλελεύθερη αστική και λαϊκή παράταξη που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραμονή στην ΕΕ, αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας".

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιστρέψουν οι 21 διαγραμμένοι, απάντησε ότι “όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη ΝΔ”.

Και τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες.

Η προσχώρηση προκάλεσε την αντίδραση του ΛΑΟΣ, που σε ανακοίνωσή του επισήμανε: 'To «όχι» μας γνωρίζαμε ότι θα έχει παρενέργειες. Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις εντός και εκτός Ελλάδος μπορεί να ευνούχισαν ηγεσίες κομμάτων, αλλά χαλύβδωσαν την ηθική του ελληνικού λαού, που έχει κρίση και γνωρίζει να αντιδρά, όταν πρέπει και όπως πρέπει".

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης