Οριστική παραγραφή για Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό

Οριστική παραγραφή για Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό

Παραγράφεται οριστικά το αδίκημα της απιστίας για τους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο και Πέτρο Δούκα, την παραπομπή των οποίων είχε αποφασίσει η Βουλή.

Οριστική παραγραφή για Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό
Παραγράφεται οριστικά το αδίκημα της απιστίας για τους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο και Πέτρο Δούκα, την παραπομπή των οποίων είχε αποφασίσει η Βουλή.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα του υιοθετεί σύμφωνα με πληροφορίες την σχετική πρόταση του εισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδριωτέλλη, ενώ σε ότι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα (συμβολαιογράφους, δικηγόρους, Εφραίμ, Ασρένιο κ.α) αποφαίνεται κατά πλειοψηφία ότι η δικογραφία θα πρέπει να επιστραφεί στην εφέτη ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού προκειμένου να συνεχίσει την ανάκριση.

Συγκεκριμένα, το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από πέντε μέλη αποφάσισε κατά τις ίδιες πληροφορίες ομόφωνα ότι το αδίκημα της απιστίας με οποίο βαρύνονται οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ έχει παραγραφεί μετά τη διάλυση της Βουλής στις 7 Σεπτεμβρίου 2009.  Υπενθυμίζεται ότι τη διάλυση της Βουλής είχε αποφασίσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Κλείσιμο
Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες εβδομάδες. Είναι τελεσίδικο και δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου θα αναφέρουν στο βούλευμα που θα εκδώσουν ότι η Βουλή όφειλε να ελέγξει τα θέματα της παραγραφής των αδικημάτων των τριών πρώην βουλευτών της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης