Γιώργος Παπαπαύλου (ηθοποιός): Σκηνοθέτης έβαλε το χέρι του βίαια μέσα στο παντελόνι μου

Γιώργος Παπαπαύλου (ηθοποιός): Σκηνοθέτης έβαλε το χέρι του βίαια μέσα στο παντελόνι μου

«Ο άνθρωπος αυτός έχει αποσυρθεί αλλά έχει κάνει περίπου τα ίδια και σε άλλους, το ξέρω από συναδέλφους. Ήμουν 22 ετών και εκείνος τότε ήταν 65. Ένας πολύ μεγάλος άνθρωπος, με πολύ μεγάλη καριέρα και σε κρατικά θέατρα», αποκαλύπτει ο ηθοποιός

Papapavlou_Giorgos_jean
Για τη δική του εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από γνωστό σκηνοθέτη μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού ο Γιώργος Παπαπαύλου. Ο ηθοποιός βρίσκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που βγήκαν να καταγγείλλουν όσα τους έχουν συμβεί.

Μιλώντας για τη δική του εμπειρία όταν ήταν 22 ετών λέει: «Έδωσα τις πτυχιακές μου εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην επιτροπή υπήρχε αυτός ο άνθρωπος. Ζήτησε το τηλέφωνό μου μετά τις εξετάσεις με το πρόσχημα ενός ρόλου. Πήγα στο σπίτι του, εκεί άρχισε να μου λέει κάποια πράγματα για το ρόλο για το έργο και εν συνεχεία άρχισε η κουβέντα να στρέφεται αλλού. Άρχισε να μου λέει για άλλους ηθοποιούς που ήταν hot ονόματα και να μου λέει ότι ήταν μαζί του και κάποια στιγμή εκεί άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι κάπου αλλού το πάει. Έκανε μία κίνηση βίαιη προς το μέρος μου. Έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι μου κάτω από το πατζάκι της βερμούδας μου. Σοκαρίστηκα, τραβήχτηκα χαζογέλασα. Έμεινα ακόμα μισή ώρα σε αυτό το σπίτι, γιατί πάγωσα. Δεν συνειδητοποίησα τι έγινε.

Μου πήρε πάνω από μία εβδομάδα για να καταλάβω τι είχε συμβεί. Φυσικά και δεν πήγα σε αυτή την παράσταση. Ήθελα να καταθέσω αυτή τη μαρτυρία και να πω ότι επειδή ρωτάνε πολλοί "γιατί τώρα" γιατί τώρα μπορούν να μας ακούσουν γιατί τώρα υπάρχουν πολλοί που έχουν υποστεί αυτά και βγαίνουν μπροστά.

Ήταν πολύ βίαιο και αυτό που λένε γιατί "δεν έφυγε" το θύμα, το λένε οι ψυχολόγοι πολύ καλύτερα από μένα. Το θύμα μπορεί να παγώσει, όπως παγώνει ο λαγός στο φως του κυνηγού. Ούτε θα δώσουμε εμείς χρονοδιάγραμμα πότε θα βγει να μιλήσει το θύμα. Οπότε είναι έτοιμο θα βγει να μιλήσει στο θύμα.

Οι φερόμενοι ως θύτες να πάνε στην δικαιοσύνη και να κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο χώρος μας αποτελείται από φωτεινούς φωτισμένους ανθρώπους και αυτό που βλέπει το κοινό είναι μία μειοψηφία γιατί αυτή η μειοψηφία είχε θέσεις εξουσίας. Αν κάποιος δεν μπορεί να λογοδοτήσει στη συνείδησή του θα πρέπει να υπάρχει ένας νόμος να λογοδοτούν όλοι.

Ο άνθρωπος αυτός έχει αποσυρθεί αλλά έχει κάνει περίπου τα ίδια και σε άλλους, το ξέρω από συναδέλφους. Ήμουν 22 ετών και εκείνος τότε ήταν 65. Ένας πολύ μεγάλος άνθρωπος, με πολύ μεγάλη καριέρα και σε κρατικά θέατρα».

Γιώργος Παπαπαύλου: "Σκηνοθέτης έβαλε το χέρι του βίαια μέσα στο παντελόνι μου"



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: «Έσπασε το φράγμα» των 2.000 νοσηλευομένων στα νοσοκομεία - Πάνω από 300 οι διασωληνωμένοι

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι «πολύ χαρούμενη» με την εγκυμοσύνη της Μέγκαν

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μείνει ανοικτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας-Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης