Αστυνομικοί κατά Τόσκα για τα «σπασμένα» των αναρχικών: Ο υπουργός στέλνει μήνυμα ανοχής

Αστυνομικοί κατά Τόσκα για τα «σπασμένα» των αναρχικών: Ο υπουργός στέλνει μήνυμα ανοχής

«Είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς και ο υπουργός το έκανε πράξη» δηλώνει στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος - Τεντόμας: Να αποζημιωθούν οι καταστηματάρχες

Αστυνομικοί κατά Τόσκα για τα «σπασμένα» των αναρχικών: Ο υπουργός στέλνει μήνυμα ανοχής
Στον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα
, έστρεψε τα βέλη του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας για τις καταδρομικές
επιθέσεις των αλληλέγγυων και τη στάση της
Αστυνομίας
Κλείσιμο
τις τελευταίες ημέρες

Μιλώντας στο
ΘΕΜΑ 104,6 με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τόσκα στη ΓΑΔΑ και την κριτική που άσκησε στους αξιωματικούς της αστυνομίας για μειωμένα αντανακλαστικά στις επιθέσεις με χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής και στις καταστροφές καταστημάτων στην Ερμού και αλλού, ο κ. Γερακαράκος είπε ότι "είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς και ο υπουργός το έκανε πράξη. Ο κ. Τόσκας στέλνει το μήνυμα της ανοχής. Ξέρει το ρόλο του. Όμως, πρέπει να αναλογίζεται τι έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα".

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από ένα μήνα έγιναν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και τοποθετήθηκαν οι νέοι αξιωματικοί, τους οποίους επέλεξε ο κ. Τόσκας. 

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόλο της Πολιτείας μετά τη σύλληψη, κάποιες φορές, των λεγόμενων «μπαχαλάκηδων».

"Δεν πάει το κράτος ως πολιτικός ενάγων στη δίκη -δηλαδή κάποιος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία που έχει καταστρέψει ο κατηγορούμενος- με αποτέλεσμα να μην καταδικάζονται. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφουν. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν δείξει ανοχή. Με αυτό τον τρόπο, είτε με δόλο είτε όχι, υπερασπίζονται αυτούς τους κυρίους" είπε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη. 


O πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος 





Πρόταση Τεντόμα για αποζημίωση των καταστηματαρχών

Τους καταστηματάρχες της Ερμού που επλήγησαν από τους βανδαλισμούς επισκέφθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θανάσης Πλεύρης, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Χρήστος Τεντόμας και ο Σύμβουλος της 1ης κοινότητας Σάκης Αθανασάκης με μέλη του εμπορικού συλλόγου Αθηνών.

Συζήτησαν μαζί τους και πέρα από την στηρίζει τους, τους παρουσίασαν πρόταση που θα καταθέσουν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων για οικονομική τους ενίσχυση σύμφωνα με το αρ. 20 του Ν. 3775/09 και με μείωση των δημοτικών τελών.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης