Φωτεινή Λεντάκη: «Δικαίωση για τον Ανδρέα το συλλαλητήριο»

Φωτεινή Λεντάκη: «Δικαίωση για τον Ανδρέα το συλλαλητήριο»

Ο αείμνηστος Ανδρέας Λεντάκης φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια την περίοδο της χούντας και βασανίστηκε στην περιβόητη «ταράτσα» της Μπουμπουλίνας

Φωτεινή Λεντάκη: «Δικαίωση για τον Ανδρέα το συλλαλητήριο»
«Δικαίωση του Ανδρέα Λεντάκη», του μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατίας που βασανίστηκε στην περιβόητη «ταράτσα» της Μπουμπουλίνας και έγραψε το θρυλικό πλέον «Σφαγείο» ο φίλος και συναγωνιστής του Μίκης Θεοδωράκης,
χαρακτηρισε  η σύζυγος του Έφη Λεντάκη, το ογκώδες
συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα για το θέμα της ονομασίας των
Σκοπίων.
Κλείσιμο

«Η πρωταρχική συγκολλητική ουσία Ανδρέα Λεντάκη και Αντώνη Σαμαρά υπήρξε το Σκοπιανό, γι’ αυτό αισθάνομαι μετά και το χθεσινό μεγαλειώδες Συλλαλητήριο ότι δικαιώθηκες!» έγραψε χαρακτηριστικά η κυρία Λεντάκη.

Ο αείμνηστος Ανδρέας Λεντάκης (1935-1997) υπήρξε πρωταγωνιστικό μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη. Κατά την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια και υπέστη βασανιστήρια, ενώ του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια. Για την περιπέτεια του Λεντάκη ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε «Τα τραγούδια του Αντρέα».

Το 1977 εξελέγη πρόεδρος της ΕΔΑ και τον επόμενο χρόνο δήμαρχος Υμηττού. Στη θέση αυτή επανεξελέγη άλλες δύο φορές. Στις εκλογές του 1989 του 1990 εξελέγη βουλευτής  με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Παραιτήθηκε όμως το 1993 για να εκλεγεί στις εκλογές του ίδιου έτους με την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Απεβίωσε στις 20 Μαρτίου 1997 από ανακοπή καρδιάς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης