Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ψάχνουν τον «φιλόσοφο», τον «Γιάννη τον Ρώσο», τον «Άκη» κι άλλους πέντε

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ψάχνουν τον «φιλόσοφο», τον «Γιάννη τον Ρώσο», τον «Άκη» κι άλλους πέντε

Από τις καταθέσεις των συλληφθέντων προκύπτει πως τουλάχιστον ακόμη οκτώ απαγωγείς διαφεύγουν της σύλληψης - Ποιες πληροφορίες έχει στη διάθεσή της η αστυνομία

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ψάχνουν τον «φιλόσοφο», τον «Γιάννη τον Ρώσο», τον «Άκη» κι άλλους πέντε
Οκτώ νέα πρόσωπα που ενδεχομένως έχουν συμμετοχή και σύνδεση με την απαγωγή Λεμπιδάκη
, προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία, τις καταθέσεις, τις παρακολουθήσεις και τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων.  

Ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο ανώνυμος συμπατριώτης του, ο «Άκης» είναι τέσσερα άτομα που προκύπτουν από τα λεγόμενα των συλληφθέντων στις καταθέσεις που έδωσαν στην Αστυνομία και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί, όμως εκτιμάται ότι έχουν σημαντικό έως ηγετικό ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση. 

Κλείσιμο
Παράλληλα, αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε σειρά συναντήσεων που έκανε ο 22χρονος Γ.Ε., στην περιοχή του Βρασκά Σφακίων σε συγκεκριμένο σπίτι με τους Κ.Β., Σ.Ε., Π.Ι. και Α.Γ. Μάλιστα, στην κατάθεση του οι αστυνομικοί τον ρωτούν πολλές φορές για τη σχέση και τις επαφές με τους συγκεκριμένους, χωρίς όμως να λαμβάνουν απαντήσεις. Μάλιστα, αναφέρουν ότι στα ραντεβού τους οι συγκεκριμένοι, «ελάμβαναν αυξημένα μέτρα ασφαλείας προσεγγίζοντας το χώρο χωρίς φωτισμό στα οχήματα τους και μεμονωμένα ο καθένας
». Οι πληροφορίες λένε ότι οι αστυνομικοί έχουν δώσει όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει σε βάρος των συγκεκριμένων στον ανακριτή, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις των δικαστικών αρχών. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον «Ρώσο», ο συγκεκριμένος άνδρας αναφέρεται στις καταθέσεις δύο συλληφθέντων. Αυτή του 45χρονου επιχειρηματία στον αγροτικό τομέα όπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην απαγωγή δεν μπήκα από την αρχή αλλά δεκαπέντε με είκοσι ημέρες μετά. Τότε ένας γνωστός μου ρωσικής καταγωγής με το όνομα “Γιάννης” που είχε δουλέψει σε εμένα στο παρελθόν ως εργάτης με προσέγγισε λέγοντας μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα. Εγω δελεάστηκα από την πρόταση και δέχτηκα. Κάποιο βράδυ ήρθε στο σπίτι μου ο “Γιάννης ο Ρώσος” με ένα άτομο πιθανόν από τη Ρωσία και μου προσέφερε 100.000 ευρώ για να προσέχω τον Λεμπιδάκη
». 

Αναφορά σε Ρώσους κάνει και ο 46χρονος αγρότης από το Ρέθυμνο, που λέει ότι περίπου είκοσι ημέρες μετά την απαγωγή τον πλησίασε ένας γνωστός του με το όνομα Γιάννης, για τον οποίο εκτιμά ότι είναι Ρώσος, και του πρότεινε να πάει να δώσει φαγητό σε κάποιον που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Όταν δέχτηκε, τον μετέφεραν σε ένα σπίτι με κουκούλα και βγάζοντας τη, διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. 

Για τον μυστηριώδη τύπο με το ψευδώνυμο «φιλόσοφος» κάνει αναφορά ο 40χρονος Γ.Β. από τη Θεσσαλονίκη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «την πρώτη φορά που είδα τον Λεμπιδάκη ρώτησε “είναι κανείς εδω;”. Του απάντησα “εγώ” και με ρώτησε αν είμαι καινούργιος. Τότε μου είπε αν έχει φύγει ο “φιλόσοφος”. Όπως μου είπαν “φιλόσοφος” ήταν ο προηγούμενος φύλακας και το παρατσούκλι το είχε βγάλει ο ίδιος ο Λεμπιδάκης». 

Τέλος, σε κάποιον άγνωστο άνδρα με το όνομα «Άκης» αναφέρεται ο ιδιοκτήτης της μάνδρας τονίζοντας ότι το διάστημα που κρυβόταν στη σοφίτα της επιχείρησης του ο Λεμπιδάκης, ήρθε δύο φορές και ζήτησε να συνομιλήσει με τον 54χρονο επιχειρηματία που είχαν απαγάγει, χωρίς όμως να γνωρίζει τι είπαν ή άλλες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης