Για δεύτερη ημέρα καίγεται η Ζάκυνθος - Βαριά κρατική αμέλεια

Για δεύτερη ημέρα καίγεται η Ζάκυνθος - Βαριά κρατική αμέλεια

Κάηκαν σπίτια,  κτηνοτροφικές μονάδες και ένα μαγαζί στο χωριό Αναφωνήτρια - Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους στις Μαριές - 76(!) φωτιές στη Ζάκυνθο από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Για δεύτερη ημέρα καίγεται η Ζάκυνθος - Βαριά κρατική αμέλεια
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο που το Σάββατο απείλησε τα χωριά Αναφωνήτρια και Μαριές. Το πρωί της Κυριακής οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έκαναν λόγο για βελτιωμένη εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς. Ωστόσο, οι φωτιές καίνε για δεύτερο 24ωρο χωρίς να έχουν τεθεί ακόμα υπό έλεγχο. Το γεγονός ότι από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου συνολικά 76 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο νησί της Ζακύνθου και οι φωτιές ανάβουν κάθε λίγο και λιγάκι -είτε από εμπρηστές που δρουν ανενόχλητοι, είτε από άλλους λόγους- όμως οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Οι κάτοικοι του χωριού Μαριές πέρασαν μια δύσκολη νύχτα αφού οι φλόγες έκαιγαν περιμετρικά του χωριού. Αυτή την ώρα, έχουν καταμετρηθεί επτά μέτωπα φωτιάς σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο. Το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στις Μαριές, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

«Είναι καλύτερη πλέον η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο. Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την οριοθέτησή της». Αυτά τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από λίγο, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, για την πυρκαγιά που μαίνεται στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου.
 
Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Ειδικότερα, επιχειρούν αυτή την ώρα 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 33 ατόμων, 3 ειδικά μηχανήματα που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και από πλευράς εναέριων μέσων, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ενημέρωση στο Twitter από τον εκπρόσωπο της πολεμικής αεροπορίας στις 12:12



Το πρωί απέπλευσε από την Κυλλήνη πλοίο που μετέφερε στη Ζάκυνθο πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες. 

Το απόγευμα του Σαββάτου οι φλόγες απείλησαν το χωριό Αναφωνήτρια και οι κάτοικοι ήταν έτοιμοι να εκκενώσουν τον οικισμό. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία στην Αναφωνήτρια κάηκαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες, ελαιόδεντρα και ένα κατάστημα.


















 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης