Aιγιάλεια: 1.100.000 ευρώ θα έφθανε το κέρδος από φυτεία κάνναβης

Aιγιάλεια: 1.100.000 ευρώ θα έφθανε το κέρδος από φυτεία κάνναβης

Η φυτεία με τα 750 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε απόκρημνο σημείο του δάσους της Αιγιάλειας από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών

Aιγιάλεια: 1.100.000 ευρώ θα έφθανε το κέρδος από φυτεία κάνναβης
Επιχείρηση μέσα σε δάσος της Αιγιάλειας, κοντά στον ποταμό Σελινούντα, οργάνωσαν το περασμένο Σάββατο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι -περπατώντας απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων- μέσα στην ιδιαίτερα δύσβατη και απόκρημνη περιοχή, εντόπισαν φυτεία με 750 δενδρύλλια κάνναβης. 

Μετά τον εντοπισμό της φυτείας, οι αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί από τον 35χρονο και ένα ακόμη άτομο, οι οποίοι είχαν κατασκευάσει ένα πρόχειρο παρατηρητήριο για να επιβλέπουν την φυτεία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ακολούθησε καταδίωξη μέσα στο δάσος, όπου τελικά συνελήφθη ο 35χρονος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο Αλβανοί. 

Κλείσιμο
Μάλιστα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, «το εκτιμώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι καλλιεργητές από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων φέρεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του 1.100.000 ευρώ».


 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φυτεία καλλιεργείτο σε έκταση τριών στρεμμάτων, εκτεινόμενη σε διάφορα επίπεδα, ενώ δίπλα υπήρχαν δέντρα και βλάστηση που παρείχαν φυσική κάλυψη.
Επίσης, ο 35χρονος και οι δύο συνεργοί του, είχαν φτιάξει πρόχειρο κατάλυμα και είχαν αναπτύξει υπέργειο λάστιχο ποτίσματος, μήκους 200 μέτρων, ώστε να αντλούν νερό από κοντινή πηγή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από την Πυροσβεστική ένα ελικόπτερο τύπου «Σούπερ Πούμα», ώστε να μεταφερθούν τα δενδρύλλια. Όμως, όταν το ελικόπτερο έφθασε πάνω από την απόκρημνη περιοχή, ο πιλότος δεν μπορούσε να το κρατήσει με ασφάλεια σταθερό, λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτή η φόρτωση των δενδρυλλίων, τα οποία μεταφέρθηκαν από τους αστυνομικούς μέχρι το σημείο όπου μπορούσαν να φθάσουν αυτοκίνητα.



Εναντίον του συλληφθέντα, ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών και σύσταση συμμορίας. Η προανάκριση και οι έρευνες ενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης