Κως: «Στρωματσάδα» για μια ακόμη νύχτα οι κάτοικοι του νησιού

Κως: «Στρωματσάδα» για μια ακόμη νύχτα οι κάτοικοι του νησιού

Ο φόβος των μετασεισμών οδήγησε για τρίτη νύχτα τους κατοίκους της Κω να επιλέξουν τον ύπνο στην ύπαιθρο - Δείτε φωτογραφίες 

Κως: «Στρωματσάδα» για μια ακόμη νύχτα οι κάτοικοι του νησιού
Σε πλατείες, σχολεία και πάρκα πέρασαν ακόμη ένα βράδυ κάτοικοι στην Κω, φοβούμενοι την μετασεισμική ακολουθία. Είναι η τρίτη συνεχόμενη βραδιά μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που πολλές οικογένειες προτίμησαν την ασφάλεια της εξοχής από εκείνη του σπιτιού τους. Παρόλο που τα σπίτια στην Κω δεν υπέστησαν ζημιές, εκτός από μια διώροφη πολυκατοικία, ο φόβος ενός ενδεχόμενου ισχυρού μετασεισμού έχει βγάλει στους δρόμους πολλούς κατοίκους.



Κλείσιμο


Οι εικόνες με τους κατοίκους να έχουν στήσει σκηνές ή να κοιμούνται στρωματσάδα στο έδαφος, είναι οι μόνες που μαρτυρούν πως η πόλη χτυπήθηκε πριν από λίγα 24ωρα από ισχυρό σεισμό. Η ζωή άλλωστε στο κέντρο και στα τουριστικά σημεία κινείται πλέον σε φυσιολογικούς ρυθμούς. 



Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σεισμική ακολουθία του φαινομένου εξελίσσεται ομαλά με αρκετούς μετασεισμούς, χωρίς να έχουν καταγραφεί πολύ ισχυροί. Ωστόσο, οι σεισμολόγοι περιμένουν, η μετασεισμική ακολουθία να συνεχιστεί για τις επόμενες εβδομάδες και δεν έχουν αποκλείσει κάποιο ισχυρό σεισμό ακόμη και έως 6 Ρίχτερ.



Οι έλεγχοι των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών συνεχίστηκαν και την Κυριακή, ενώ στις αρμόδιες υπηρεσίες είχαν κατατεθεί 110 αιτήσεις, ώστε να ελεγχθούν κτίρια και κατοικίες. Οι αρμόδιοι φορείς έχουν ρίξει το βάρος των επισκευών κυρίως στο λιμάνι, όπου είχε ζημιές, αλλά όχι τόσο σοβαρές όσο περίμεναν, και έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν εργασίες, ώστε να επαναλειτουργήσει.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης