Με τις σήραγγες «Τεμπονέρα», «Στεφανόπουλου», «Παπανδρέου» ανοίγει η Πατρών-Κορίνθου

Με τις σήραγγες «Τεμπονέρα», «Στεφανόπουλου», «Παπανδρέου» ανοίγει η Πατρών-Κορίνθου

Τσίπρας: Δεν διεκδικούμε την πατρότητα του έργου, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της - Σε λιγότερο από δύο ώρες πλέον η διαδρομή Πάτρα-Αθήνα - ΝΔ: Εγκαινιάζουν έργα που καταψήφιζαν - Δημοκρατική Συμπαράταξη: Παραλάβατε την Ολυμπία Οδό στο 80% - Ποτάμι: Δρόμοι στρωμένοι από χρυσάφι

Με τις σήραγγες «Τεμπονέρα», «Στεφανόπουλου», «Παπανδρέου» ανοίγει η Πατρών-Κορίνθου
Με τις σήραγγες Τεμπονέρα (Πάνορμου), Ανδρέα Παπανδρέου (Παναγοπούλας) και Κωστή Στεφανόπουλου (Βολίμης) παραδόθηκε από σήμερα το απόγευμα στην κυκλοφορία η Κορίνθου-Πατρών, μήκος 120 χιλ. ένας δρόμος που στοίχειωσε τους οδηγούς για πολλούς δεκαετίες και εγκαινίασε σήμερα ο Πρωθυπουργός. Ο αυτοκινητόδρομος παραδίδεται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας για όλες τις μέρες του Πάσχα και χωρίς την αναπροσαρμογή διοδίων που θα γίνει σε ένα μήνα, περιορίζοντας την απόσταση από την Ελευσίνα ως την Πάτρα σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Μετά τις γιορτές, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να τελειώσουν τα ημιτελή τμήματα σε τέσσερα σημεία. Πρόκειται για έξι συνολικά κομμάτια 5,5 χιλιομέτρων στο Δερβένι, τις Καμάρες Αιγιαλείας, τα Αραχωβίτικα, το Καμάρι Κορινθίας και τον κόμβο του Ρίο. «Δίνουμε στην κυκλοφορία την Κορίνθου-Πατρών για να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των εορτών και να προσφέρουμε ένας ασφαλές οδικό δίκτυο σε ένα δρόμο που λόγω των τροχαίων ατυχημάτων έχει γίνει θρύλος» ανέφερε ο Αλέξη Τσίπρας και ανακοίνωσε ότι αύριο θα παραδοθεί στους χρήστες και η σήραγγα της Κλόκοβας μετά το Ρίο.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση των έργων συμβολίζει την ανάταση της χώρας και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει να σταθεί να πόδια της, κόντρα στην κρίση και τα μνημόνια. Για άλλη μια φορά τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν διεκδικεί την πατρότητα των έργων αλλά την απεμπλοκή και την ολοκλήρωσή τους, επισημαίνοντας ότι είναι ώρα να γίνει αυτοκριτική για τις υπερκοστολογήσεις αλλά και τις συμβάσεις που έδεναν χειροπόδαρα το δημόσιο.

Κλείσιμο
«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε
Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Τα έργα έχουν ένα και μόνο ιδιοκτήτη, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ολοκληρώνεται ένα έργο που εκσυχρονίζει την περιφέρεια και τη δυτική Ελλάδα.

Αποδείξαμε ότι ο τρόπος για να ολοκληρωθεί ένα έργο, είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που να έχει στόχο της, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, είπε ο πρωθυπουργός.  

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε πάντως η ομιλία του υπουργού Υποδομών Χρίστου Σπίρτζη, ο οποίος τηρώντας την παράδοση που ξεκίνησε στα Τέμπη, ανακοίνωσε την ονόματα των σηράγγων, με τα οποία βαπτίζονται κομβικά σημεία του δρόμου. Η μεγάλη σήραγγα της Παναγοπούλας, ονοματίζεται Ανδρέας Παπανδρέου, «που ενέπνευσε πολλούς από εμάς, όπως εμπνέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών. Η σήραγγα Πανόρμου μετονομάζεται σε Νίκου Τεμπονέρα, του εκπαιδευτικού που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990-91. Η σήραγγα Βολίνας παίρνει το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, η σήραγγα Χελιδορίου το όνομα του φιλόσοφου Διογένη, οι σήραγγες Δερβενίου και Μαύρων Λιθαριών, τα ονόματα των οπλαρχηγών της επανάστασης Νίκου Πετμεζά και Παναγιωτάκη Γεραρή, η σήραγγα Ακράτας του αντιστασιακού Καπετάν Νικήτα, Νίκου Πολυκράτη, και η σήραγγα Αιγείρας το όνομα του νεαρού Πάνου Μυλωνά, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, ξεκινώντας ένας μεγάλο αγώνα για την οδική ασφάλεια από την οικογένειά του.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, πλήθος βουλευτών, τοπικών παραγόντων αλλά και σύσσωμος ο τεχνικός κλάδος της χώρας.









Μετά τα εγκαίνια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών , όπου και ακολούθησε δεξίωση της εταιρείας. 

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας όπου συναντήθηκεμε τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Παράλληλα είχε και συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης