Πέλλα: «Κυνηγοί» αρχαίων θησαυρών συνελήφθησαν με αρχαία
Κατά την διάρκεια των ερευνών που έγιναν, βρέθηκαν 179 νομίσματα και 17 κτερίσματα που διαπιστώθηκε ότι χρονολογούνται από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο και εστάλησαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας
Μάνος Τσαγκαράκης
Επί το έργον εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Έδεσσας δυο «κυνηγοί» αρχαίων θησαυρών, την στιγμή που αναζητούσαν την πολύτιμη λεία τους πραγματοποιώντας παράνομη ανασκαφή σε μια δασική περιοχή της Πέλλας!
Ήταν απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι δυο Έλληνες ηλικίας 49 και 44 χρόνων είχαν αρχίσει να σκάβουν με δύο σκαπτικά εργαλεία σε ένα σημείο όπου τους είχαν δώσει σήμα πως κάτι υπήρχε οι δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που χρησιμοποιούσαν. Μέχρι στιγμής δεν είχαν ξεθάψει αρχαιότητες, όμως τα σπίτια τους σε κοντινή περιοχή κόντευε να γίνει… μουσείο!
Κατά την διάρκεια των ερευνών που έγιναν, βρέθηκαν 179 νομίσματα και 17 κτερίσματα που διαπιστώθηκε ότι χρονολογούνται από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο και εστάλησαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και ερευνάται αν είχαν ξεπουλήσει άλλα ευρήματά τους και σε ποιον.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.