Από κατάληψη σε... κατάληψη οι πρόσφυγες μετά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας την Δευτέρα

Από κατάληψη σε... κατάληψη οι πρόσφυγες μετά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας την Δευτέρα

Μόλις 30 από του 127 πρόσφυγες της Αλκιβιάδου 4 μεταφέρθηκαν σε επίσημη δομή 

Από κατάληψη σε... κατάληψη οι πρόσφυγες μετά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας την Δευτέρα
Μπορεί η αστυνομία να προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στην εκκένωση του κτηρίου επί της οδού Αλκιβιάδου 4, ωστόσο λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας άφησε στην Ομόνοια τους περισσότερους από τους πρόσφυγες που είχε απομακρύνει νωρίτερα. 

Υποτίθεται ότι όλοι θα μεταφέρονταν σε επίσημους χώρους στέγασης. Αντίθετα όπως γράφει η εφημερίδας «Καθημερινή», φορτωμένοι με τα υπάρχοντά τους, αρκετοί Σύροι γονείς με τα παιδιά τους μοιράστηκαν τελικά σε καταλήψεις της Αθήνας και όχι σε κάποια δομή φιλοξενίας της πολιτείας. 

Κλείσιμο
Συνολικά 127 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση  στο κτήριο, όλοι μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι είχαν ήδη υποβάλει αιτήματα χορήγησης ασύλου και έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι. 

Έτσι μόλις 30 από του 127 πρόσφυγες της Αλκιβιάδου 4 μεταφέρθηκαν σε επίσημη δομή. 
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί μεταφοράς των προσφύγων στην Ομόνοια


«Οι ισχυρισμοί περί μεταφοράς των προσφύγων στην Ομόνοια και μάλιστα με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ανυπόστατοι» απαντά σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει «δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου προβάλουν σήμερα, 15 Μαρτίου 2017, ανυπόστατους ισχυρισμούς κατά τους οποίους πρόσφυγες μετά την εκκένωση κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην πλατεία Ομονοίας, όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι»

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Τα γεγονότα έχουν ως εξής. Οι 127 πρόσφυγες που διέμεναν στο κτίριο της οδού Αλκιβιάδου αρχικώς μεταφέρθηκαν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών για έλεγχο των στοιχείων τους. Παρουσία εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, 68 δήλωσαν διευθύνσεις κατοικίας ως φιλοξενούμενοι σε σπίτια ή τόπο διαμονής σε ξενοδοχεία (εκ των οποίων ένας δήλωσε διεύθυνση ξενοδοχείου στο οποίο μισθώνονται δωμάτια από την Υ.Α. του ΟΗΕ) και στη συνέχεια αποχώρησαν μόνοι τους. Μία γυναίκα συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειάς της (σύνολο τέσσερις) μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας, ενώ για εννέα πρόκειται να κινηθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης ως μέλη μονογονεϊκών οικογενειών.
Οι ισχυρισμοί περί μεταφοράς των προσφύγων στην Ομόνοια και μάλιστα με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ανυπόστατοι.»         



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης