Νέο βίντεο σοκ από Μόρια: «Θαμμένοι» στο χιόνι οι πρόσφυγες

Νέο βίντεο σοκ από Μόρια: «Θαμμένοι» στο χιόνι οι πρόσφυγες

Αντιμέτωποι με δριμύ ψύχος για τρίτη συνεχή ημέρα πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια - Κι όλα αυτά ενώ ο Μουζάλας δήλωνε ότι «κανένας πρόσφυγας δεν θα είναι στο κρύο» και ο Κυρίτσης σχεδόν πανηγύριζε ότι «βόλεψαν 9.000 αλλά έμειναν 1.000 πρόσφυγες στις σκηνές»

Νέο βίντεο σοκ από Μόρια: «Θαμμένοι» στο χιόνι οι πρόσφυγες
Λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα ότι «κανένας πρόσφυγας δεν θα είναι στο κρύο», η κατάσταση στη Μόρια τις τελευταίες ώρες έχει τεθεί εκτός ελέγχου, με τους ανθρώπους να έχουν... θαφτεί μέσα στο χιόνι
, γεγονός που αναστατώνει και ανησυχεί την Ευρώπη. 

Άλλο ένα νέο σοκαριστικό βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας  αποτυπώνει την αλήθεια που έζησαν και συνεχίζουν να ζουν όσοι διαβιώνουν στον καταυλισμό με αυτή την
κακοκαιρία.

Κλείσιμο

Χωρίς ρεύμα η Μυτιλήνη 

Η κατάσταση στο νησί της Λέσβου είναι δραματική. Αξίζει μόνο να σημειωθεί, ότι αυτή την ώρα, 15:30 το μεσημέρι, η πόλη της Μυτιλήνης έχει μείνει χωρίς ρεύμα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το χιόνι έχει φτάσει τα 50 εκατοστά και η χιονόπτωση είναι πυκνή. Χωρίς ρεύμα είναι και τα χωριά Πολυχνίτος και Γέρα. 


Κομισιόν κατά κυβέρνησης για Μόρια: Έλλειψη υποστήριξης από τις ελληνικές αρχές

Έλλειψη υποστήριξης και προετοιμασίας καταλογίζει στις ελληνικές Αρχές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα νησιωτικά κέντρα υποδοχής, όπως αυτό στη Μόρια στη Λέσβο.

Σε ερώτηση του www.protothema.gr στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος Τύπου Νατάσα Μπερτό, απάντησε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει «την έλλειψη υποστήριξης» από τις ελληνικές Αρχές στα κέντρα υποδοχής και υποστήριξης, όμως πέραν της βοήθειας που παρέχει, δεν μπορεί να επέμβει και να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, η Επιτροπή γνωρίζει πως η κατάσταση (στα κέντρα υποδοχής) είναι ανυποστήρικτη και πρέπει να είμαστε επίσης ξεκάθαροι, πως η ευθύνη διασφάλισης επαρκών συνθηκών διαβίωσης είναι ευθύνη των ελληνικών Αρχών και η Επιτροπή δεν μπορεί να επιβάλει ποιες πολιτικές θα ακολουθήσει η Ελλάδα», είπε η Νατάσα Μπερτό.

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου συμπλήρωσε πως αυτό που μπορεί να κάνει η Επιτροπή είναι να συνεχίσει να «ασκεί πολιτική πίεση στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με χρηματική και τεχνική υποστήριξη». Η Επιτροπή θα συνεχίσει να διοχετεύει χρηματική βοήθεια στις ελληνικές Αρχές, μέσω των ανθρωπιστικών της καναλιών, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ικανές συνθήκες για τα προβλήματα που προκαλεί ο χειμώνας.    

Από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως το χιόνι και η συνολική κατάσταση δεν είναι αυτή καθαυτή το πρόβλημα, καθώς αποτελεί «έκτακτη κατάσταση», και το ερώτημα είναι πώς θα βοηθηθεί η κατάσταση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης