Ποια καταστήματα συμμετέχουν αύριο στην «Black Friday»

Ποια καταστήματα συμμετέχουν αύριο στην «Black Friday»

Public, River West, Factory Outlet, Gap, Οysho, Γερμανός, Πλαίσιο και πολλά ακόμη μαγαζιά θα κάνουν το καταναλωτικό κοινό να τρελαθεί με τις απίστευτες τιμές τους 

Ποια καταστήματα συμμετέχουν αύριο στην «Black Friday»
Εικόνες με ουρές εκατοντάδων ή ακόμη και χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις που μπορεί να φτάνουν ακόμη και το 80% κάνουν τον γύρο του κόσμου κάθε χρόνο τη «Μαύρη Παρασκευή», Black Friday όπως είναι γνωστή.

Και αν μέχρι πέρυσι ακούγαμε απλά για την Black Friday, αύριο, 25 Noεμβρίου, θα ζήσουμε κι εμείς στην Ελλάδα τη δική μας «Μαύρη Παρασκευή», καθώς πολλά γνωστά πολυκαταστήματα και μαγαζιά έχουν ήδη ανακοινώσει τρελές υπερπροσφορές. Εκπτώσεις που και στα πιο τρελά μας όνειρα φαντάζουν απίστευτες.  

Κλείσιμο
Ποια καταστήματα θα έχουν Black Friday

Η πρώτη αλυσίδα που μπήκε φέτος στο... χορό της Black Friday, ξεκινώντας από την περασμένη εβδομάδα σχετική διαφημιστική καμπάνια, ήταν τα
Public, τα οποία στην ιστοσελίδα τους μετρούν αντίστροφα προτρέποντας τους καταναλωτές να πάνε νωρίς στο κατάστημα που τους εξυπηρετεί ώστε να βρουν το προϊόν που θέλουν. 



Η εταιρεία προσφέρει το PlayStation 4 (500GB Slim), με δύο παιχνίδια και χειριστήριο από 439 ευρώ, στα 299 ευρώ. Επιπλέον, προσφέρει κονσόλα Xbox One (1 TB) από 439 ευρώ, στα 199 ευρώ. Αυτή η προσφορά για το Xbox One είναι μοναδική στον κόσμο.

Και η GAP με μια φωτογραφία στο Facebook προανήγγειλε μοναδικές προσφορές στα καταστήματά της στις 25 και 26 Νοεμβρίου. 



Και στο Mc Arthur Glen όσοι βρεθούν αύριο θα μπορέσουν να αποκτήσουν από ρούχα, παπούτσια, και ό,τι άλλο θέλουν σε τιμές απίστευτες. Το εμπορικό κέντρο θα ανοίξει τις πόρτες του για το καταναλωτικό κοινό στις οκτώ το πρωί. 



Επίσης και το River West, το εκπτωτικό πολυκατάστημα Factory Outlet, η δανέζικη αλυσίδα με είδη σπιτιού Jysk (με προσφορές έως τις 27/11 και τη… Cyber Monday), όπως και τα καταστήματα Prince Oliver θα κάνουν τη δική τους Μεγάλη Παρασκευή ξετρελαίνοντας το καταναλωτικό κοινό. 

Με μια αντίστροφη μέτρηση στην αρχική τους σελίδα, τα καταστήματα Media Markt ενημέρωσαν τους πελάτες τους πως θα συμμετέχουν στη Μαύρη Παρασκευή προετοιμάζοντας το κοινό για «τιμές που τα βάφουν... μαύρα». 


Και ο Γερμανός βάζει προανήγγειλε εκπτώσεις έως 60%.



Και τα Oysho θα έχουν όλη τους την κολεξιόν με έκπτωση 20%. «Black Friday is coming... να είσαι σε φόρμα» γράφει το Πλαίσιο στη σελίδα του που ετοιμάζεται κι αυτό για τη μεγάλη μέρα των καταναλωτών. 


Τι είναι η Black Friday;

Γιορτάζεται παραδοσιακά την επόμενη της ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving), την Παρασκευή δηλαδή μετά την 4η Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου, αποτελώντας αφορμή για τρελές προσφορές στα καταστήματα και σηματοδοτώντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Ξεκίνησε ως θεσμός από την Αμερική και σύντομα επεκτάθηκε.

Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ. Πώς προέκυψε η Μαύρη Παρασκευή; Στις αρχές της δεκαετίας του '60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ ου και η ονομασία Black Friday. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή ο όρος Black Friday χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τροχονόμους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, προκειμένου να περιγράψουν τη φριχτή κίνηση που είχε στους δρόμους εκείνη την ημέρα λόγω των εκπτώσεων και της έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Από το 2008 η Black Friday ξεκίνησε και στον Καναδά, προκειμένου να μην ταξιδεύουν οι Καναδοί καταναλωτές στις ΗΠΑ για να ψωνίζουν, ενώ πρόσφατα, μόλις το 2013, η μόδα επεκτάθηκε και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Black Friday πραγματοποιείται, επίσης, στο Μεξικό, στη Ρουμανία, στην Ινδία, στη Γαλλία, ενώ σε κάποιες χώρες πραγματοποιείται μόνο από ηλεκτρονικά καταστήματα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης