Σαρώνει η κακοκαιρία - Μεγάλες ζημιές σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Ηλεία

Σαρώνει η κακοκαιρία - Μεγάλες ζημιές σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Ηλεία

Σε χειμάρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι στον Πύργο -  Κινδύνευσε οδηγός ΙΧ στην Κέρκυρα - Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική - Στο έλεος του καιρού και η Αργολίδα

Σαρώνει η κακοκαιρία - Μεγάλες ζημιές σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Ηλεία
Έντονη νεροποντή ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην Αττική, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών και μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, την τελευταία ώρα υπήρξαν πολλές κλήσεις για κοπές δέντρων που έριξε η καταιγίδα, σε Καλλιθέα και Πειραιά, ενώ αρκετοί ήταν και οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες. Σφοδρή καταιγίδα πλήττει και τον Αργοσαρωνικό με την Αίγινα να έχει ήδη προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ με σφοδρότητα πλήττει η κακοκαιρία και την Αργολίδα.

Η καταιγίδα που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο νομό Αχαΐας δημιούργησε προβλήματα στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου στη διασταύρωση του Λάππα, δέντρο έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

Στην οδό Ακτή Δυμαίων ο δρόμος έχει πλημμυρίσει και σύμφωνα με πληροφορίες η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με δυσκολία. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει και να κάνει άντληση υδάτων σε υπόγειο σπιτιού. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου με πτώσεις χωμάτων.

Στο Μεσολόγγι έπεσε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, στο ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων, έξω από την πόλη.

Η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα και απομακρύνθηκε το δέντρο με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να αποκατασταθεί πριν λίγα λεπτά. Στην περιοχή της Ηλείας υπάρχουν ήδη πλημμυρικά φαινόμενα στον κάμπο ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια.

 Δείτε παρακάτω βίντεο από το κέντρο του Πύργου



 
Σοβαρές υλικές ζημιές στη Ζάκυνθο

 Στην Ζάκυνθο ένα ξαφνικό μπουρίνι και ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την περιοχή προκαλώντας πολλά προβλήματα σε Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι.

Ξήλωσε οροφές από σπίτια, διαφημιστικές πινακίδες και μεγάλα κλαδιά δέντρων όπου σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα. Πολλές είναι οι κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου προκειμένου να επιχειρήσει σε κοπές δέντρων.

Δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές



Παραλίγο να πνιγεί οδηγός ΙΧ στην Κέρκυρα



Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Ένας οδηγός στα Μωραίτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Τα ακραία φαινόμενα ήταν πιο έντονα στη νότια Κέρκυρα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια στο Μεσογγί και στα Μωραϊτικα. Την ίδια ώρα, όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων κλαδιών, που αφέθηκαν στο έρμαιο των δυνατών ανέμων που έπνεαν.

Η κακοκαιρία δεν επηρέασε τον απόπλου των πλοίων της γραμμής και τα δρομολόγια μέχρι αυτή την ώρα διεξάγονται κανονικά.



Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες και το Σάββατο

Aστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. 

Τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα το πρωί στα βορειοανατολικά ισχυρές.

Τα φαινόμενα γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι στα ανατολικά σε ανατολικούς βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόνησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 ΄πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, ιο οποίες τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση ΄προς το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Α΄πό 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα νωρίς το πρωί τοπικών βροχών στα ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: Βόρειοι βοερειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε φωτογραφίες από τα Νότια Προάστια της Αθήνας














Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, pelop.gr, patris news
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης