Τηλεοπτικές άδειες: Aρχισε η διαδικασία-θρίλερ με αμφισβητήσεις

Τηλεοπτικές άδειες: Aρχισε η διαδικασία-θρίλερ με αμφισβητήσεις

Μπήκαν κατά σειρά STAR, ΑΝΤ1, Καλογρίτσας, Μαρινάκης, ΣΚΑΙ, ALPHA, Σαββίδης και Πάνος Κυριακόπουλος - Πέρασμα (μόνο απέξω) έκανε γύρω στις 9.30 ο Νίκος Παππάς

Τηλεοπτικές άδειες: Aρχισε η διαδικασία-θρίλερ με αμφισβητήσεις
Λίγο μετά τις εννιά το πρωί ξεκίνησε στο κτίριο-φρούριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο πρώτος γύρος της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων  
τηλεοπτικών αδειών
πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διαγωνισμός εξελίσσεται ομαλά με τους εκπροσώπους των οκτώ εταιρειών να μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι διεκδίκησης της πρώτης τηλεοπτικής άδειας που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Οι αφίξεις
Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1)


Βαγγέλης Μαρινάκης (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ)


Πάνος Κυριακόπουλος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ)



Δημήτρης Φουρλεμάδης (ALPHA)


Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΙ)



Κάρολος Αλκαλάι (STAR)


Ιβάν Σαββίδης (DIMERA)



Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ)




Τα επιτελεία και των οκτώ εταιρειών ξενύχτισαν χθες το βράδυ, μελετώντας εναλλακτικά σενάρια στρατηγικής για το πως θα κινηθούν τις επόμενες 48ώρες που εκτιμάται οτι θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί η δημοπράτηση και των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, επανεξετάζοντας τους προϋπολογισμούς τους (budgets) αλλά και την πιθανότητα να χρειαστεί να τα υπερβούν εφόσον εκτιμήσουν οτι βρίσκονται κάποια στιγμή κοντά στην επικράτηση.
Την διαδικασία παρακολουθούν στενά και τα κόμματα, με την Νέα Δημοκρατία να τροποποιεί σήμερα την αρχική της θέση, δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ενώ αρχικώς η αξιωματική αντιπολίτευση είχε δηλώσει οτι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την διαδικασία, ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ τόνισε οτι εφόσον η Ν.Δ. αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας δεν θα ακυρώσει τον διαγωνισμό, αλλά θα προχωρήσει στην ανάθεση και άλλων αδειών για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.

Πριν από λίγο, στο κτίριο της ΓΓΕΕ έφθασε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της ΓΓΕΕ Ελ. Κρέτσο, τονίζοντας οτι για την διαδικασία θα υπάρξει ανόθευτη ενημέρωση. Ο κ. Κρέτσος έκανε δηλώσεις το πρωί στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» όπου μεταξύ άλλων είπε: «Εμείς καταλαβαίνουνε ότι είναι μια κουραστική διαδικασία για τους καναλάρχες, αλλά γίνεται για λόγους απόλυτης διαφάνειας. Άνθρωποι όμως είναι και οι υπάλληλοι που συμμετέχουν και μάλιστα δεν πληρώνονται έξτρα». 


 
Το χρονικό των αφίξεων - Τι έγινε στη ΓΓΕΕ πριν κλείσουν ερμητικά οι πόρτες

Υπό «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας λίγο μετά τις επτά το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις. Όλοι όσοι εισέρχονταν στο κτίριο, πέρασαν από αυστηρούς ελέγχους. 

Πρώτος από τα κανάλια πέρασε ο εκπρόσωπος του STAR Κάρολος Αλκαλάι.
 


Στη συνέχεια μπήκαν στο κτήριο οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1. Μαζί τους δεν ήταν εξ αρχής οι κ.κ. Θοδωρής Κυριακού και Στρατής Λιαρέλλης, καθώς έφτασαν μία ώρα αργότερα. Ο κ. Λιαρέλλης είχε αρκετές τσάντες μαζί του και ένα ειδικό στρώμα ύπνου.



Τρίτος κατά σειρά μπήκε ο υιός του κ. Καλογρίτσα, Βλαδίμηρος, με εκπροσώπους της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.).

Σειρά μετά πήρε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης για την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.



Αμέσως μετά μπήκε στη ΓΓΕΕ ο Κώστας Κιμπουρόπουλος για λογαριασμό του ΣΚΑΙ (ο κ. Αλαφούζος δεν θα παραστεί στη διαδικασία). Στις δηλώσεις του ήταν ιδιαίτερα οξύς εναντίον της κυβέρνησης. Προσερχόμενος στην ΓΓΕΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι δήλωσε ότι «πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη δημοκρατία. Αυτά τα λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα».

Σειρά είχε μετά ο κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA. Σε δήλωση που έκανε στην κάμερα είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος, αλλά η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές». 

Προτελευταίος μπήκε στη ΓΓΕΕ ο κ. Ιβάν Σαββίδης. «Δύσκολο να σχολιάσουμε κάτι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Δεν είναι απολύτως κατανοητό αυτό το σενάριο. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν κρυφά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με άλλον τρόπο, να ήταν μια ανοιχτή διαδικασία και να τελείωνε με όποιον δώσει περισσότερα. Εμείς δεχόμαστε τους όρους της κυβέρνησης και προχωράμε», δήλωσε ο κ. Σαββίδης.



Με την άφιξη του Πάνου Κυριακόπουλου της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ» ολοκληρώθηκε ο κύκλος αφίξεων.




Πάντως χαρακτηριστικό για τη διάρκεια που αναμένεται να λάβει η διαδικασία είναι πως όσοι μπήκαν στη ΓΓΕ έφταναν με βαλίτσες και σλίπινγκ μπαγκ προετοιμασμένοι για μακρά παραμονή.







Το κτίριο της Γενικής Γραμματείες Ενημέρωσης θυμίζει «φρούριο», καθώς όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από με  κορδέλες. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμή.



Η τροχαία Καλλιθέας έχει απαγορεύσει τη στάθμευση των αυτοκινήτων περιμετρικά του κτιρίου, ενώ στο σημείο υπάρχουν δύο κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλους τους χώρους. 




Οι πρώτοι που μπήκαν στο κτήριο, λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί ήταν το φορτηγό του catering και οι σερβιτόροι. 



Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται από νωρίς έξω από το κτίριο οδηγήθηκαν σε συγκεκριμένο προκαθορισμένο σημείο, σε απόσταση είκοσι μέτρων από την είσοδο του κτιρίου. 















Οι οκτώ υποψήφιες εταιρείες είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης