Τραγωδία στην Αίγινα: Η μαρτυρία του δύτη που βούτηξε πρώτος στο ναυάγιο

Τραγωδία στην Αίγινα: Η μαρτυρία του δύτη που βούτηξε πρώτος στο ναυάγιο

Ο κ. Νεκτάριος Μαλτέζος περιγράφει στο protothema.gr τις εικόνες που αντίκρισε 35 μέτρα κάτω από τη θάλασσα μετά το ναυτικό δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς

Τραγωδία στην Αίγινα: Η μαρτυρία του δύτη που βούτηξε πρώτος στο ναυάγιο
Ο δύτης Νεκτάριος Μαλτέζος ο πρώτος άνθρωπος που βούτηξε και εντόπισε το τουριστικό επιβατικό «Αντωνία» που εκτέλεσε το δρομολόγιο του θανάτου από την Πέρδικα στη Μονή μιλάει αποκλειστικά στο protothema.gr και περιγράφει τις εικόνες που αντίκρισε 35 μέτρα κάτω από τη θάλασσα. 

Ειδοποιήθηκε από έναν ντόπιο που ήταν μάρτυρας του δυστυχήματος και μάλιστα έσπευσε πριν καν φτάσουν στο σημείο (νήσο Μονή και σε απόσταση 150 μέτρων από τα βράχια ) οι δυνάμεις του Λιμενικού. Καταδύθηκε με την ελπίδα να εντοπίσει επιζώντες και το σκάφος. 

Δυστυχώς η πρώτη εικόνα που αντίκρισε ήταν το άψυχο σώμα ενός νεαρού άνδρα σε απόσταση 10 μέτρων από το σκάφος ανατολικά μέσα στο βυθό της θάλασσας. 

Κλείσιμο
Δεύτερη εικόνα τα μεταλλικά συντρίμμια από το σκάφος και τα προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων. Ο ίδιος ήταν που υπέδειξε στους δύτες του Λιμενικού το σημείο του ναυαγίου. 

«Έπρεπε πρώτα να εντοπίσουμε πού ήταν το σκάφος και να του βάλουμε μια σημαδούρα. Όταν το εντόπισα σε βάθος περίπου 35 μέτρα. Κάτω υπήρχε ένα άψυχο κορμί. Ανέβηκα πάνω και ενημέρωσα τις Λιμενικές Αρχές . Ήταν από το σκάφος 10 μέτρα ανατολικά, έξω από το σκάφος, μπρούμυτα ανάμεσα στα συντρίμμια. Ενημέρωσα τις Αρχές ότι θα ξανακάνω κατάδυση και θα το ανελκύσω. Το ανέβασα σιγά-σιγά, ένας άντρας 30-40 ετών» περιγράφει ο κ. Μαλτέζος και εκτιμά ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι. 

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης