Βίντεο: Απέκλεισαν τη ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο Αφρικανοί μετανάστες

Βίντεο: Απέκλεισαν τη ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο Αφρικανοί μετανάστες

Οι διαμαρτυρόμενοι έθεσαν για μια ακόμα φορά θέμα ποιότητας φαγητού, έλλειψης νερού αλλά και συνθηκών διαβίωσης μέσα στο hot spot

Βίντεο: Απέκλεισαν τη ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο Αφρικανοί μετανάστες
Περίπου 100 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως από αφρικανικές χώρες, αναστάτωσαν χθες το hot spot
της ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο διαμαρτυρόμενοι επειδή δεν προχωρούν οι αιτήσεις τους για άσυλο, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στο νησί εδώ και τέσσερις μήνες! Κι αυτό σε αντίθεση με αυτές των Σύρων κυρίως που, όπως υποστήριζαν, διεκπεραιώνονται γρήγορα. Επίσης, οι διαμαρτυρόμενοι έθεσαν για μια ακόμα φορά θέμα ποιότητας φαγητού, έλλειψης νερού αλλά και συνθηκών διαβίωσης μέσα στο hot spot.

Αρχικά οι
μετανάστες
Κλείσιμο
και οι πρόσφυγες
διαμαρτύρονταν μέσα στο hot spot της ΒΙΑΛ, αποκλείοντας τα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου. Στη συνέχεια μετέφεραν τη διαμαρτυρία τους έξω από το hot spot κλείνοντας τον κεντρικό δρόμο με μεταλλικά πλέγματα και βαρέλια. Επίσης, γυναίκες και παιδιά κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα.

«Εδώ κι ένα μήνα βλέπουμε άλλα άτομα από Συρία και Παλαιστίνη να φεύγουν ή έστω να γνωρίζουν την τύχη των αιτήσεών τους. Εμείς όπως από χώρες της Αφρικής, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν παραμένουμε στο νησί για πάνω από 4 μήνες χωρίς κανείς να μας ενημερώσει. Είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ θέλουμε να φύγουμε στην Ευρώπη»,
ανέφεραν οι ίδιοι. 

Δείτε το βίντεο του Politischios


Τελικά αργά το απόγευμα με παρέμβαση του Αστυνομικό Διευθυντή Χίου, Δημήτρη Αυγερινού, συμφωνήθηκε αύριο (Τετάρτη) στις 10 το πρωί να υπάρξει συνάντηση με πέντε εκπροσώπους των εθνικών ομάδων όσων διαμένουν στο hot spot και οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χίου Γιώργος Καραμανής.

Στον χώρο βρισκόταν και μια διμοιρία των ΜΑΤ χωρίς να χρειαστεί να επέμβει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης