Διπλή τουρκική υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Παναγιά

Διπλή τουρκική υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Παναγιά

Το «κατασκοπευτικό» CN-235 πέταξε πολύ χαμηλά, μόλις 500 μέτρα πάνω από τη νησίδα Παναγιά - Ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τους Καλόγερους, στο κεντρικό Αιγαίο, ανάμεσα στη Χίο και την Άνδρο, στα 32.000 πόδια

Διπλή τουρκική υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Παναγιά
Σε μία σοβαρή προκλητική ενέργεια προέβησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το πρωί της Τετάρτης αποστέλλοντας «κατασκοπευτικό» αεροσκάφος τύπου CN-235 αλλά και δύο F-16 πάνω από ελληνικό έδαφος στο Αιγαίο.

Όπως πληροφορείται το www.protothema.gr, το τουρκικό CN-235 της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε πολύ χαμηλά μόλις 500 μέτρα (1.500 πόδια) πάνω από τη νησίδα Παναγιά, το ανατολικότερο νησί του συμπλέγματος των Οινουσσών, στις 11.43 το πρωί.

Επίσης, στις 12:11, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τους Καλόγερους, στο κεντρικό Αιγαίο, ανάμεσα στη Χίο και την Άνδρο, στα 32.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
 
Υπενθυμίζεται, ότι στις 29 Απριλίου, επίσης, είχαν πετάξει τουρκικά αεροσκάφη πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες.
Κλείσιμο

Με τη σημερινή διπλή της πρόκληση, η Άγκυρα παραβιάζει το θερινό μορατόριουμ πτήσεων που προβλέπει αποχή από προκλητικές κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών με απώτερο στόχο να μην πληγεί ο τουρισμός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης