Hot Doc: Πως συνδέει τη δολοφονία Γκιόλια με τον Τριανταφυλλόπουλο και τις εκτελέσεις στην Κύπρο

Hot Doc: Πως συνδέει τη δολοφονία Γκιόλια με τον Τριανταφυλλόπουλο και τις εκτελέσεις στην Κύπρο

Συμπληρώνονται 6 χρόνια απο την εκτέλεση του γνωστού δημοσιογράφου και το περιοδικό περιγραφει το «νήμα» που τις ενώνει

Hot Doc: Πως συνδέει τη δολοφονία Γκιόλια με τον Τριανταφυλλόπουλο και τις εκτελέσεις στην Κύπρο
Στις 23 Ιουνίου 2016 η Αγία Νάπα συγκλονίζεται από τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Φάνου Καλοψιδιώτη. Ο Καλοψιδιώτης ήταν στόχος εδώ και μια τετραετία και η δολοφονία του συνέπεσε ημερολογιακά με προηγούμενη απόπειρα εναντίον του η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σωματοφυλάκων του.

Η διπλή δολοφονική επιχείρηση θα μπορούσε απλώς να αποτελεί μια αιματοβαμμένη ιστορία ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, αλλά φαίνεται πως έχει σχέση με κάτι ακόμη: με μια βρόμικη υπόθεση μια άλλης δολοφονίας στην Ελλάδα. Αυτής του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Σύμφωνα με το Hot Doc που κυκλοφορεί, συνδέονται η αρχική απόπειρα και η δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Μάλιστα οι συντάκτες του περιοδικού κάνουν λόγο για ανατριχιαστικούς συμβολισμούς.

«Ποια στοιχεία δείχνουν τον δολοφόνο του Γκιόλια, γιατί δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ από τις ελληνικές Αρχές, αλλά και γιατί η Ελλάδα αρνήθηκε να βοηθήσει τους Κύπριους στην εξιχνίαση των εγκλημάτων» είναι το βασικό ερώτημα που θέτει το περιοδικό.

Γράφει ακόμη για την πιθανή σχέση των εκτελεστών με εγκλήματα που εμφανίστηκαν ως τρομοκρατία, αλλά είναι πιθανό να αποτελούν τη δράση ενός παρακράτους, επικαλούμενο μαρτυρίες στην Κύπρο.
Κλείσιμο

Αποκαλύπτει ακόμη τα ονόματα και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης του Φάνου Καλοψιδιώτη και την ανατριχιαστική σύνδεση του στυγνού εκτελεστή με τον Σωκράτη Γκιόλια και τη δολοφονία του το καλοκαίρι του 2010.

Η υπόθεση της Κύπρου μυρίζει έντονα «Σέχτα Επαναστατών», υποστηρίζει και περιλαμβάνει πληροφορίες για το ποια τελικά μπορεί να είναι η διαβόητη «τρομοκρατική οργάνωση» που χτύπησε ελάχιστες φορές και τα ίχνη της εξαφανίστηκαν.

Επιπλέον το περιοδικό ρωτά «γιατί οι ελληνικές Αρχές απαξίωσαν μάρτυρες και στοιχεία που ίσως να συμπλήρωναν το παζλ της υπόθεσης Γκιόλια που παραμένει ανεξιχνίαστη εδώ και έξι χρόνια».

Αποκαλύπτει επίσης τι έχουν καταθέσει για την υπόθεση Γκιόλια κομβικής σημασίας μάρτυρες αλλά και ποιον και γιατί φοβόταν ο δημοσιογράφος. Όλα τα ντοκουμέντα που άφησε πίσω του λίγο πριν δολοφονηθεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης