Καταιγίδες και χαλάζι έκαναν άνω - κάτω όλη τη χώρα

Καταιγίδες και χαλάζι έκαναν άνω - κάτω όλη τη χώρα

Έριξε χαλάζι μέχρι και στο Σύνταγμα - Σοβαρά προβλήματα σε Λαμία, Τρίκαλα και Ξάνθη - Πάνω από 100 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική στην Αθήνα - Βροχές και σήμερα αναμένονται σε ολόκληρη τη χώρα 

Καταιγίδες και χαλάζι έκαναν άνω - κάτω όλη τη χώρα
Τι κι αν είναι Ιούνιος; Ο καιρός για άλλη μια φορά έκανε τα δικά του και «έπνιξε» χθες, Τρίτη, ολόκληρη την Αττική!
Σφοδρή καταιγίδα αλλά και χαλαζόπτωση έπληξαν λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Τρίτης την Αττική και κυρίως τα βόρεια προάστια, όπου τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα.

Η καταιγίδα ξεκίνησε από τα βόρεια και ανατολικά του νομού και έφτασε μέχρι το Φάληρο. Με χαμηλές ταχύτητες γινόταν η κίνηση στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους όπως στην Αττική Οδό, την εθνική στο ύψος της Μεταμόρφωσης και την Κηφισίας.

Κλείσιμο
Μπουρίνι στο Φάληρο


 
Εκτός λειτουργίας βγήκαν πολλά φανάρια μεταξύ άλλων στην Πέτρου Ράλλη, την Κατεχάκη και την Μεσογείων.

Τα περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα παρουσιάστηκαν σε Κηφισιά, Μελίσσια και Βριλήσσια, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 60 κλήσεις για απάντληση υδάτων και 50 για πτώση δέντρων. Ωστόσο, από τις 60 οι 15 κλήσεις στην Πυροσβεστική προήλθαν από την περιοχή της Ηλιούπολης, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το κέντρο της Αθήνας, ενώ έπεσε  χαλάζι ακόμη και στο Σύνταγμα!

Εικόνες από την Αθήνα







Συγκεκριμένα, από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε και η Χαμοστέρνας, με αποτέλεσμα να κλείσει για λόφους ασφαλείας η Πειραιώς από το το ύψος του Practiker έως και το σημείο όπου δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα.  Στο Πασαλιμάνι, στην πλατεία Κανάρη, δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Εικόνες από τη Χαμοστέρνας






Χαλάζι στα Τρίκαλα

Δυνατό μπουρίνι έπληξε νωρίς το μεσημέρι την πόλη των Τρικάλων και κυρίως τον άξονα Καλαμπάκας-Πύλης και περιοχές του δήμου Μουζακίου.

Το μπουρίνι συνοδευόταν με χαλάζι σε μέγεθος κορόμηλου. Η χαλαζόπτωση ήταν παρατεταμένη και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στα οπωροφόρα δέντρα, τα σιτηρά και στα ζαρζαβατικά. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές, βυθίζοντας σε απογοήτευση τους παραγωγούς.




Προβλήματα και στη Λαμία

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε, όμως, το απόγευμα και την Λαμία. Εκτός από την καταρρακτώδη βροχή κατά τόπους έπεσε χαλάζι, ενώ οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι δημιούργησαν ένα ασφυκτικό τοπίο.

Ακόμη και τα αποχετευτικά έργα του Δήμου της Λαμίας δεν άντεξαν τον όγκο του νερού και μάλιστα σε ορισμένα κρίσιμα σημεία εκτινάχτηκαν τα καπάκια της αποχέτευσης των υδάτων, δημιουργώντας παγίδες στους δρόμους.

Ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της Λαμίας οι δρόμοι έγιναν ποτάμια ενώ μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο πολλά σημεία του οποίου ήταν αδιάβατα λόγω του όγκου του νερού.



Χαλάζι και στην Ξάνθη

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν το μεσημέρι και την Ξάνθη, όπου δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκε και έντονη χαλαζόπτωση που διήρκησε αρκετά λεπτά. Βροχή και χαλάζι συνοδεύτηκαν από ισχυρούς ανέμους ανά διαστήματα, ενώ αμέσως μετά το ξαφνικό μπουρίνι ο ήλιος επέστρεψε και πάλι στην θέση του.
 
Οι εναλλαγές του καιρού δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους κατοίκους της περιοχής που δεν έχασαν την ευκαιρία να αναρτήσουν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας ποικιλοτρόπως το χαλάζι, την βροχή και τον ήλιο. 

Ο καιρός πάντως και σήμερα θα είναι βροχερός. Διαβάστε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση από την ΕΜΥ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης