Έξω από το υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι του Athens Ledra

Έξω από το υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι του Athens Ledra

Ζητούν την καταβολή έκτακτου βοηθήματος 1000 ευρώ, κάτι που το υπουργείο είπε συμφωνήσει, την χορήγηση επιδόματος επίσχεσης για 12 μήνες και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους από τη νέα εργοδοσία

Έξω από το υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι του Athens Ledra
Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι στο Μέγαρο Μαξίμου εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι, του κλειστού πλέον, ξενοδοχείου Athens Ledra οι οποίοι βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, λόγω της τριμερής συνάντηση (υπουργείο-εργοδοσία-εργαζόμενοι) σχετικά με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ζητούν την καταβολή έκτακτου βοηθήματος 1000 ευρώ, κάτι που το υπουργείο είπε συμφωνήσει, την χορήγηση επιδόματος επίσχεσης για 12 μήνες και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους από τη νέα εργοδοσία που θα προκύψει από τον πλειστηριασμό του Ιουλίου ενώ υπενθυμίζεται ότι στο ξενοδοχείο απασχολούνται περίπου 150 μόνιμοι εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων και 70 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (σερβιτόροι και τραπεζοκόμοι).

Οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν από την επόμενη εβδομάδα  τις κινητοποιήσεις τους, αρχής γενομένης από το απόγευμα της Τρίτης που θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία στον πεζόδρομο της Διονύσου Αρεοπαγίτου και θα μοιράσουν φυλλάδια στον κόσμο και στους περαστικούς μέχρι τον σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο.

Κλείσιμο
Παράλληλα, δηλώνουν με κάθε νόημα ότι εάν και εφόσον δεν εισακουστούν τα αιτήματα τους από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τότε είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ακόμη και μέχρι το Μαξίμου για να δουν τον πρωθυπουργό.

«
Ήμαστε εδώ στο υπουργείο Εργασίας για μια τριμερή συνάντηση που αποφασίστηκε προχθές. Υποχρεώσαμε το υπουργείο να καλέσει την εργοδοσία για να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρχουν για το ξενοδοχείο. Αυτή την στιγμή έχουμε την αναίρεση της κυβέρνησης για το επίδομα των 1000 ευρώ ενώ τώρα λέει ότι το εξετάζει. Υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα της επίσχεσης εργασίας να γίνει πιο γρήγορα όσον αφορά το επίδομα. Και το μόνο που καταφέραμε από προχθές μέχρι σήμερα ήταν ότι καταφέραμε να υποχρεώσουμε να φέρουν την εργοδοσία στο υπουργείο προκειμένου να δούμε εάν καταφέρουμε κάτι θετικό για την εξέλιξη των θέσεων εργασίας αλλά και των δεδουλευμένων μας. Ξέρουμε ότι στις 13 Ιουλίου υπάρχει ένας πλειστηριασμός και θέλουμε να πληροφορηθούμε που βρίσκετε αυτή η πορεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων Μπάμπης Τότσικας του ξενοδοχείου Athens Ledra.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης