Σοκ από το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών

Σοκ από το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών

Συνδικαλιστές επιτέθηκαν κατά του προέδρου της εταιρείας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο ΕΒΕΑ 

Σοκ από το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί η διοίκηση της εταιρίας "Ηλεκτρονική Αθηνών", στο κτίριο του ΕΒΕΑ.

Συνδικαλιστές εισέβαλαν διακόπτοντας τη συνέντευξη, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση πτώχευσης της εταιρίας, η οποία εγκρίθηκε χθες από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Παράλληλα, κατηγορούν την διοίκηση της εταιρίας ότι δεν προσήλθε στην προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και απαιτούν απαντήσεις από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Ιωάννη Στρούτση σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεών τους.

Οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής
Κλείσιμο
βρίσκονται σε απόγνωση καθώς όπως γνωστοποίησε η εταιρεία το απόγευμα της Τετάρτης όλα τα καταστήματα από την Πέμπτη 14 Απριλίου, θα παραμείνουν κλειστά αφού κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης.

Οι υπάλληλοι της Ηλεκτρονικής απαιτούν συνάντηση με την εργοδοσία


Οι εργαζόμενοι της ηλεκτρονικής Αθηνών αυτή την ώρα βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο της εταιρίας που στεγάζει τα γραφεία στην οδό Λένορμαν και Κηφισού και ζητούν από στελέχη τα κλειδιά του κτιρίου.

Λίγο νωρίτερα ομάδα 70 ατόμων περίπου έφυγε από τα κεντρικά γραφεία κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ζητήσουν δεσμεύσεις για τις αποζημιώσεις και τα δικαιώματα τους σε συνάντηση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και της εργοδοσίας με τον κ. Νεφελούδη. 

Μιλώντας στο protothema.gr η εκπρόσωπος εμποροϋπαλλήλων Αθηνών,  Τίνα Γκογκάκη, λέει χαρακτηριστικά:  «Χθες ξαφνικά, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από διάφορα site, επίσημα από την εταιρεία,  ότι κατεβάζει ρολά σήμερα, ότι κήρυξε πτώχευση και τους κάλεσε να μην πάνε στα καταστήματα. Οι συνάδελφοι ήρθαν σήμερα εδώ για να απαιτήσουν τις αποζημιώσεις τους και όσα δικαιώματα απορρέουν από τη σύμβαση εργασίας τους».



Η κυρία Γκογάκή ωστόσο τονίζει πως: «Η «Ηλεκτρονική» χρόνια έχει στηρίξει την κερδοφορία της στις πλάτες των εργαζομένων. Έχει επιβάλει μειώσεις τα προηγούμενα χρόνια, έχει κάνει απολύσεις, έχει κλείσει καταστήματα, έφτασε στο σημείο να ζητήσει ένα μισθό δώρο από τους εργαζόμενους για να μπορέσει να αντεπεξέλθει και τώρα τους πετάει σαν την «τρίχα από ζυμάρι». Μιλάμε για 450 άτομα πανελλαδικά. Αυτή τη στιγμή ζητήσαμε συνάντηση με την εργοδοσία η οποία είναι άφαντη, όπως ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα». 

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα, μια και είχε αναπτυχθεί ανοίγοντας καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια όμως κατάφερε να επιβιώσει χάρη σε συντονισμένες κινήσεις. 

Ωστόσο έπειτα από τις συνέπειες τις διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς, πέρυσι το καλοκαίρι η εταιρεία δεν κατάφερε να ανακάμψει με αποτέλεσμα να κηρύξει πτώχευση.






Δείτε βίντεο: Το χρονικό της έντασης μετά το λουκέτο της Ηλεκτρονικής



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης