Τα ψάλλουν άγρια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία

Τα ψάλλουν άγρια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία

Στη Σπάρτη οι αγρότες διέκοψαν εκδήλωση που μιλούσε ο τοπικός βουλευτής-Στην Πέλλα  άδειασαν αγροτικά προϊόντα στις εισόδους των γραφείων βουλευτών -Στο Αμύνταιο πολίτες έδιωξαν από εκδήλωση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ 

Τα ψάλλουν άγρια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία
Αποφασισμένοι να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα εμφανίζονται οι αγρότες
απ' όλες τις περιοχές της
Ελλάδας, καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν τα μέτρα που προσανατολίζεται να λάβει η κυβέρνηση, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα του πρωτογενούς τομέα. Η οργή ξεχειλίζει στην επαρχία κατά των ντόπιων βουλευτών, οι οποίοι αρχίζουν να αισθάνονται εντονότατη την πίεση από τα εκλογικά τους σώματα. Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις σημειώθηκαν στη Σπάρτη, στην Πέλλα και στο Αμύνταιο.

Κλείσιμο
Στο Αμύνταιο, μεγάλη μάζα αγροτών με τα τρακτέρ τους, διέκοψαν ομιλία- εκδήλωση του Σύριζα με θέμα την Αγροτική Πολιτική. Μεγάλη ένταση και έντονοι διαπληκτισμοί επικράτησαν από την πρώτη στιγμή που οι αγρότες έφτασαν στον χώρο της εκδήλωσης, με τους ψυχραιμότερους από αυτούς να προσπαθούν να ηρεμήσουν τους εξαγριωμένους οι οποίοι εισέβαλαν στην αίθουσα. Παρόλα αυτά, η κατάσταση ξέφυγε, οι αγρότες ήρθαν στα χέρια με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
, ενώ ακούστηκαν πολλά κοσμητικά επίθετα και απειλές, φανερώνοντας την οργή των διαμαρτυρόμενων. Η εισβολή των αγροτών είχε σαν αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της εκδήλωσης.





Το πρωί του Σαββάτου (6/2) στη Σπάρτη, ομάδα αγροτών από την περιοχή του Ευρώτα και της Μάνης, αντιλήφθηκαν την παρουσία ντόπιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας στα γραφεία του κόμματος στην πόλη, αναχώρησαν από το μπλόκο και πήγαν και εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, διακόπτοντας τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών τάξεων. Οι αγρότες επιτέθηκαν λεκτικά στο βουλευτή, στον οποίο επεσήμαναν πως κάποτε ήταν μαζί τους και τους έλεγε άλλα στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έκαναν επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι άλλη είναι σήμερα η στάση του, ενώ τον κάλεσαν σε έντονο ύφος να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης όταν αυτό έρθει στην Βουλή. «Ήσουν η τελευταία μας ελπίδα» φώναζε ένας αγρότης στο βουλευτή, ο οποίος του ανταπαντούσε, «δεν ήμουν, είμαι η ελπίδα σας», σε έναν έντονο χαρακτηριστικό διάλογο.



Στην Πέλλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι έφυγαν από τα μπλόκα της περιοχής και έδωσαν το ραντεβού στο Ξενιτίδειο, στην Αριδαία και στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής απουσίαζε από το γραφείο του με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να τοιχοκολλήσουν το ψήφισμα και να αφήσουν και μερικά "αναμνηστικά» δώρα στην πόρτα του γραφείου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης