Άνοιξε και πάλι η διάβαση στην ουδέτερη ζώνη Ειδομένης-Γευγελής για τους πρόσφυγες

Άνοιξε και πάλι η διάβαση στην ουδέτερη ζώνη Ειδομένης-Γευγελής για τους πρόσφυγες

Οι αρχές των Σκοπίων έκλεισαν για ώρες το σημείο διέλευσης την Τετάρτη «εγκλωβίζοντας» 2.000 μετανάστες - Η Ελληνική Αστυνομία είχε πληροφορηθεί σχετικά από τις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης


Άνοιξε και πάλι η διάβαση στην ουδέτερη ζώνη Ειδομένης-Γευγελής για τους πρόσφυγες
Τη διέλευση προσφύγων μέσω της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής , επέτρεψαν εκ νέου οι αρχές της ΠΓΔΜ από το βράδυ της Τετάρτης. Η διέλευση είχε διακοπεί από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ παρέμεινε κλειστή για τη διέλευση προσφύγων για αρκετές ώρες, λόγω της συμφόρησης που προκλήθηκε από μεγάλο αριθμό προσφύγων που περίμεναν επί ώρες να περάσουν τα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία και του επίσης αρκετά μεγάλου αριθμού προσφύγων που είχαν συγκεντρωθεί στον κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Γευγελή.

Κλείσιμο
Η Ελληνική Αστυνομία είχε πληροφορηθεί την απόφαση των σκοπιανών αρχών να κλείσουν τα σύνορα από τις 13:00 το μεσημέρι. Στην ΠΓΔΜ απαγορεύτηκε η είσοδος προσφύγων από την ουδέτερη ζώνη, με την αιτιολογία ότι έχει «μπλοκάρει» το αντίστοιχο σημείο στη Σερβία.

Στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής βρίσκονται ήδη 1.000 άνθρωποι και άλλοι τόσοι, περίπου, σε βενζινάδικο, όπου τους αποβιβάζουν τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν.

«Η Σερβία δεν επιτρέπει πλέον να περάσει κανείς από την ΠΓΔΜ. Και οι δύο χώρες βρίσκονται, μαζί με την Σλοβενία και την Κροατία, ως χώρες-τράνζιτ, στη Βαλκανική Οδό. Ενισχυμένοι συνοριακοί έλεγχοι κατά την έλευση προς Σλοβενία και Ουγγαρία οδήγησαν σε συμφόρηση των προσφύγων κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού» ανέφερε η απόφαση σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης