Ο Καμίνης υπέγραψε το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού στην Αθήνα

Ο Καμίνης υπέγραψε το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού στην Αθήνα

Πρόκειται για ένας 66χρονο γιατρό και έναν 60χρονο δικηγόρο 

 Ο Καμίνης υπέγραψε το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού στην Αθήνα
Ένας 66χρονος γιατρός και ένας 60χρονος δικηγόρος ήταν οι πρώτοι Αθηναίοι που υπέγραψαν το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πρώτη μέρα εφαρμογής του συμφώνου και το ζευγάρι πήγε στο γραφείο του Δημάρχου Αθηναίων  Γιώργου Καμίνη, ο οποίος υπέγραψε συμβολικά τη ληξιαρχική πράξη και «ανέβασε» στο Twitter μια φωτογραφία από την σημαντική αυτή ημέρα, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε.

«Υπέγραψα πριν από λίγο το 1ο Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού. Σημαντική μέρα για τα δικαιώματα στη χώρα μας», έγραψε ο κ. Καμίνης.

Κλείσιμο
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «όπως είχε δημοσίως δεσμευθεί, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράφει συμβολικά τη ληξιαρχική πράξη με στοιχεία 25/1/2016 μεταξύ των Α.Ρ. και Σ.Μ., ιατρού και εκπαιδευτικού,αντιστοίχως».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καμίνης δέχθηκε στο γραφείο του και εξέφρασε τις ευχές του στον Ρ.Α., σημειώνοντας ότι η σημερινή, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νόμου, είναι σημαντική για τα δικαιώματα στη χώρα μας και την εναρμόνισή της με τη διεθνή πραγματικότητα. 

Το tweet του κ. Καμίνη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης